Hayatını Kaybeden Peder İçin Tören - Son Dakika
Yerel

Hayatını Kaybeden Peder İçin Tören

Hayatını Kaybeden Peder İçin Tören

Hatay'da vefate eden peder için Ortodoks kilisesinde tören düzenlendi.

24.02.2014 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vefat eden peder için Ortodoks kilisesinde tören düzenlendi.

Antakya Ortodoks Kilisesi'nde 1950 yılında okutman olarak göreve başlayan ve 1982 yılından bu yana da peder olarak hizmet veren Sami Bulos Sabagil (83), cumartesi günü hayatını kaybetti.

Sabagil için Antakya Ortodoks Kilesi'nde cenaze töreni düzenlendi. İlahilerin okunduğu ve duaların edildiği törende konuşan Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı  Başkanı Fadi Hurigil, Sabagil'in kiliseye 64 yıldır hizmet ettiğini söyledi.

Ortodoks Kilisesi kuralları gereği, Sabagil'e görev süresi boyunca takdim edilen kutsal hac, kilise pederlerine emanet edildi.

Kiliseden, Antakya Belediyesi bandosunun çaldığı cenaze marşı eşliğinde pederlerin omzunda çıkarılan Sabagil'in cenazesi, Antakya Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene, Sabagil'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin ile CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Ali Ediboğlu, Refik Eryılmaz ve siyasi partilerin belediye başkan adayları katıldı. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayatını Kaybeden Peder İçin Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement