Hayatını Sinemaya Adayanlara Ödül! - Son Dakika
Güncel

Hayatını Sinemaya Adayanlara Ödül!

Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında geçtiğimiz yıl ilk kez verilen "Sinema Emek Ödülleri" bu yıl da verilmeye devam ediliyor.

08.10.2015 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sadece beyazperdenin önünde değil arkasında da sinemaya emek veren isimler bu yıl da onurlandırılacak. Bu kapsamda verilecek olan "Sinema Emek Ödülleri" sahipleri belirlendi.

Bu sene 6-12 Kasım 2015 tarihleri arasında 6. yaşını kutlayacak olan festival, Sinema Yazarı ve Tarihçisi Agâh Özgüç ile birçok tiyatro topluluğu ve film ekibinde makyaj uzmanı olarak yer alan Suzan Kardeş'i "Emek Ödülü"ne değer gördü.

SİNEMAYA ADANMIŞ BİR ÖMÜR: AGAH ÖZGÜÇ

Birçok kitap yazıp yayımlayan ve sinema tarihine çok önemli katkılarda bulunan Agâh Özgüç, Emek Ödülü'ne değer görülen isim oldu.

1950'li yıllarda birçok edebiyat dergisine şiir ve denemeler yazan Özgüç'ün profesyonel gazeteciliğe geçişi 1961 yılında oldu. O yılların Artist, Sinema, Ses, Perde gibi magazin ve sinema dergilerinde yazıları çıktı. Türk basınında yer alan yayın organlarının hemen hemen tümünde yazıları yer aldı. Türk sinema tarihini aydınlatan binlerce belge, bilgi ve dokümanı arşivledi. 83 yaşındaki emektar sinema yazarı çeşitli dergilerde yazmayı sürdürürken, kitap çalışmalarına da devam ediyor.

RENGARENK BİR KADIN: SUZAN KARDEŞ

Sinema ve reklam filmlerinin vazgeçilmez makyaj sanatçısı ve Bir Demet Tiyatro'da "pencereden bakan kadın" olarak hafızalarda yer edinen Suzan Kardeş, bu yılın "Sinema Emek Ödülü" alacak diğer bir ismi.

Kosovalı Türk makyaj uzmanı (makyöz), oyuncu ve ses sanatçısı Suzan Kardeş, iş hayatına Hürriyet gazetesinde başladı. Kardeş, burada çekilen fotoromanlarda rol alan oyunculara makyaj yaparak mesleğinde gelişti. Şan Tiyatrosu'nda saç ve makyaj yapımıyla çalışmayı sürdüren makyöz; birçok tiyatro topluluğu ve film ekibinde makyaj uzmanı ve kuaför olarak yer aldı. 1995 yılından başlayarak Beşiktaş Kültür Merkezi'nin saç ve makyaj çalışmaları görevini yapmaya başladı. İş Bankası reklamlarında oyuncu Haluk Bilginer'e yaptığı Atatürk makyajı ile ses getirdi.
"Beynelmilel", "Hokkabaz" gibi birçok projede makyözlük yapan Suzan Kardeş, ayrıca Goran Bregoviç'ten Türkan Şoray'a kadar birçok ünlünün sahne makyajını gerçekleştirdi.

Suzan Kardeş müzik albümü, film ve kitap projeleri ile sinema dünyasına renk katmaya devam ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hayatını Sinemaya Adayanlara Ödül! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı
    18:04 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar'ın Şırnak'ta düzenlenen düğün törenine katıldı. Bakan Göktaş, çiftin nikah şahitliğini yaparak genç çifti tebrik etti. Konuşmasında ailenin önemine vurgu yapan Göktaş, evliliklerinin örnek olacağına inandığını belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fırtınadan Dolayı Meydana Gelen Olaylara Müdahale Etti
    18:03 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fırtınadan Dolayı Meydana Gelen Olaylara Müdahale Etti

    Antalya'da etkisini sürdüren fırtınadan dolayı ağaç devrilmesi, tabela ve çatı uçması gibi olaylara müdahale eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1200 personel görevlendirdi. Ekipler, devrilen ağaçları, kopan dalları, uçan tabela ve çatı parçalarını temizledi. Ayrıca, Konyaaltı Sahili, Düden Park ve Sabancı Bulvarı ile Evliya Çelebi caddelerinde trafik akışını etkileyen ağaçlar da kaldırıldı.

  • Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL
    17:59 Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL

    Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin toplam borcunun 853 milyon olduğunu belirtti. Kaya, borç yükünün ağır olduğunu ancak şikayetçi olmanın bir hakkı olmadığını söyledi.

  • Aydın'da sınıf arkadaşları tarafından darp edilen öğrenci hastaneye kaldırıldı
    17:58 Aydın'da sınıf arkadaşları tarafından darp edilen öğrenci hastaneye kaldırıldı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bir ortaokul öğrencisi, sınıf arkadaşları tarafından darp edildi. Başına aldığı darbe sonucu yaralanan çocuk, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ailesi, çocuklarını darp eden 2 çocuktan şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Eski Gölbaşı Belediye Başkanı, kadın personele baskı iddialarını açıkladı
    17:54 Eski Gölbaşı Belediye Başkanı, kadın personele baskı iddialarını açıkladı

    Eski Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, seçimde kendisine destek verdikleri gerekçesiyle bazı kadın personele baskı uyguladığını ve istifa etmeye zorlandıklarını iddia etti. Şimşek, bu iddiaları desteklemek için Gölbaşı Belediyesinde görevlendirilen kadınları ziyaret etti ve basın açıklaması yaptı. Şimşek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e seslenerek, adalet, hak, hukuk ve kadın eşitliği söylemlerine rağmen Gölbaşı Belediye Başkanının kadınlara yönelik zulümlerini incelemesini istedi. Şimşek, insanlarla uğraşmak yerine Gölbaşı'na hizmet etmeye odaklanılması gerektiğini vurguladı.

  • Kırklareli Vize'de Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Gözaltına Alındı
    17:54 Kırklareli Vize'de Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kırklareli'nin Vize ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen zanlıların adreslerine operasyon düzenledi. Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramada 58 gram sentetik uyuşturucu ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 3 bin 400 lira ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler B.T, S.T, B.K, Ç.M, O.R.Ç, B.M. ve A.O.A'nın emniyetteki işlemleri sürüyor.


Advertisement