Hayatla Sanatı Buluşturan Filmler !f İstanbul'da - Son Dakika
Kültür Sanat

Hayatla Sanatı Buluşturan Filmler !f İstanbul'da

Hayatla Sanatı Buluşturan Filmler !f İstanbul\'da

!f İstanbul'un bu yıla özel hazırladığı "Sanat Hayat İçindir!" bölümü, hayatla sanatı buluşturuyor ve yılın merakla beklenen belgesellerini bir araya getiriyor.

06.02.2014 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

!f İstanbul'un bu yıla özel hazırladığı "Sanat Hayat İçindir!" bölümü, hayatla sanatı buluşturuyor ve yılın merakla beklenen belgesellerini bir araya getiriyor. Aralarında Oscar adayı Cutie and the Boxer'ın da bulunduğu bölüm, sanat tutkunlarının kaçırmaması gereken bir seçkiden oluşuyor.

İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında 13 Şubat'ta başlayacak 13. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nin bu yıla özel hazırladığı yeni bölümlerden biri de "Sanat Hayat İçindir!" adını taşıyor. Sanatçılarla hayatlarının, portrelerle çekildikleri anların, resimle sinemanın, yasaklarla onların sınırlarını zorlayanların hikâyelerinin buluştuğu bu bölümde 7 film gösterilecek.

Vivian Mayer'den Nan Goldin'e, ustalar geçidi

Sundance'te Belgesel dalında yönetmenlik ödülü, Tribeca'dan da Seyirci Ödülü'nü kapan, boks gibi şiddet içerikli bir sporu, son derece artistik bir biçimde resim sanatına yansıtan Ushio Shinohara ile kendisi gibi sanatçı olan eşi Noriko'nun birlikte açacakları sergiye hazırlıklarını konu alan, 2014 Oscar'larında da En İyi Belgesel adayı Cutie and the Boxer/Genç Kız ve Boksör; Alfred Hitchcock'tan David Lynch'e birçok sinemacıya ilham kaynağı olmuş Edward Hopper'ın 13 tablosunda gördüğümüz bir kadının hikâyesini 1920'ler Amerika'sını arka plana alarak yeniden hayal eden sıradışı belgesel Shirley: Visions of Reality/Shirley: Gerçekliğin Kehanetleri; aslında bir illüzyonist ve yazar Teller'ın ilk sinema filmi de olan, eğlenceli bir sanat dedektifliği hikâyesi anlatan Tim's Vermeer/Tim'in Vermeer'ı; baskının ve sansürün kol gezdiği Belarus'ta bir tiyatronun perde arkası öyküsünü gizlice kaçırılan arşiv görüntüleri ve sansüre direnen röportajlarla anlatan Dangerous Acts Starring the Unstable Elements of Belarus/Belarus'un Sakıncalı Unsurlarının Tehlikeli Eylemleri; bugün Amerikan fotoğrafı için tartışmasız bir öneme sahip olan Vivian Maier'ın keşfedilme sürecini konu alan Finding Vivian Maier/Vivian Maier'in Peşinde; Fransız fotoğrafçı ve kışkırtıcı sokak sanatçısı JR'ın dünya ölçeğinde katılımcılarla gerçekleştirdiği Inside Out projesini konu alan Inside Out: The People's Art Project/Tersyüz: İnsanların Sanat Projesi; gerek özel yaşamı gerek çektiği fotoğraflarla tartışmalar yaratan Nan Goldin'in yaşamı ve çalışmalarını konu alan Nan Goldin - I Remember Your Face/Nan Goldin - Yüzünü Hatırlıyorum, sanat tutkunlarını bekliyor.

Bölümün festival konukları da filmler kadar heyecan verici! Nan Goldin - Yüzünü Hatırlıyorum'un yönetmeni Sabine Lidl ve filmin efsanevi kahramanı Nan Goldin, 15 Şubat'taki gösterime katılacak ve seyircilerin sorularını yanıtlayacaklar. Dünyaca ünlü fotoğraf ve video sanatçısı Nan Goldin ayrıca, 17 Şubat'ta Salt Beyoğlu'da yapılacak "Küçük Sohbetler"e katılacak ve Tuna Erdem'in moderatörlüğünde kendini, işlerini ve ilham kaynaklarını seyircilerle paylaşacak.

İş Bankası Maximum Kartlılara özel avantajlar devam ediyor

Festival biletlerinin genel satışı ise biletix'de, biletix gişelerinde ve çağrı merkezlerinde devam ediyor. Sinemaseverler 8 Şubat'tan itibaren festival sinemaları olan Beyoğlu Cinemaximum Fitaş, Cinemaximum İstinye Park ve Cinemaximum Budak'ta açılacak festival gişelerinden de biletlerini satın alabilecekler.

Festivalde İş Bankası Maximum Kart sahiplerine özel olarak hazırlanan "Maximum Film" ve "Maximum Müzik" paketleri ile biletlerde %50 indirim ayrıcalığı ise devam ediyor. İş Bankası Maximum Kart sahipleri, "Maximum Film" paketiyle en az 4, en fazla 20 adet festival sinema biletini, "Maximum Müzik" paketiyle ise en az 2, en fazla 6 adet parti biletini %50 indirimle alabiliyorlar.

Festivalde hafta içi 19:00 seansı öncesinde gündüz gösterimleri ve "Ev" bölümü filmleri 8 TL; hafta içi 19:00 seansı ile hafta sonu 19:00 seansı da dahil tüm gün tam 15 TL, öğrenci 12 TL; 21:30 – 22:00 seansları ise 17 TL olarak satışa sunulacak.

Maximum Kart partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında gerçekleşecek 13. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali,13 Şubat'ta İstanbul'da başlayacak ve 27 Şubat'ta Ankara'ya ve İzmir'e uğrayarak 2 Mart'ta yolculuğunu tamamlayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Hayatla Sanatı Buluşturan Filmler !f İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Osmanlı puşideleri Adana'da ilmek ilmek işleniyor
    09:27 Osmanlı puşideleri Adana'da ilmek ilmek işleniyor

    Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde usta öğreticiler, Osmanlılarda mezar sandukalarının üzerine örtülen puşideleri Maraş işi tekniğiyle yeniden yapmaktadır. Puşideler, El Sanatları ve Teknolojisi Nakış Bölümü'ndeki 8 kişilik ekip tarafından özenle işlenmektedir. Bu proje, Maraş işini gün yüzüne çıkarmaktadır.

  • Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu
    09:21 Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kentin önemli tarihi yapılarından Üç Kümbetler ve çevresinde incelemelerde bulundu. Vakıflar Bölge Müdürü Murat Uslu, Çifte Minareli Medrese ve Erzurum Kalesi ile aynı tarihi doku içerisinde yer alan Üç Kümbetler ve çevresindeki çalışmalar hakkında Vali Çiftçi'ye bilgi verdi.

  • Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor
    09:00 Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor

    Van'ın Başkale ilçesinin İran sınırındaki Albayrak Mahallesi'nde bulunan bin 700 yıllık Aziz Bartholomeus Kilisesi, define avcıları tarafından tahrip edildiği için restore edilerek turizme kazandırılmasını bekliyor.

  • İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı
    07:42 İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı

    İran'ın en çok dinlenen şarkıcısı Moein, Van'da bir konser verdi. Konser için kente gelen binlerce İranlı, saatlerce konser alanına girebilmek için bekledi. Konser alanının önünde yaşanan izdiham nedeniyle cam kapılar kırıldı ve birçok kişi ezilme tehlikesi geçirdi. Polis ve özel güvenlik görevlilerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı konser, basına kapalı yapıldı.

  • Haluk Levent Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi
    23:19 Haluk Levent Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Haluk Levent, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konserine çok sayıda kişi katıldı ve Levent'in en sevilen parçalarını seslendirmesiyle müzikseverler eşlik etti. Levent'in performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.


Advertisement