Hayatlarında İlk Defa Sinema İzlediler - Son Dakika
Güncel

Hayatlarında İlk Defa Sinema İzlediler

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren "Çocuk Sanat Merkezi"nde eğitim gören çocuklara, "sinema etkinliği" düzenledi.

12.01.2015 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocukların daha iyi yetişmesi, sosyal hayata daha aktif katılmaları ve sanat kültürünü aşılamak için gerçekleştirilen, ebru, resim, mozaik, çocuk tiyatrosu, halk oyunları ve müzik atölyeleri eğitiminin ilk etabı tamamlandı. Etabı başarıyla tamamlayan çocuklara düzenlenen sinema etkinliği kapsamında, çocukları sanatın önemli bir dalı olan sinemayla tanıştırarak, sinema kültürünü aşılamak ve geleceğin sinema izleyicisini oluşturmak hedeflendi.

Merkez, ilçe ve köy okullarından yaklaşık 650 öğrenci ve 20 öğretmenin katıldığı etkinlikte, minikler hayatlarında ilk defa sinema izledi.

Bir alışveriş merkezinde, Türkiye'nin ilk 3D animasyon filmi " Evliya Çelebi; Ölümsüzlük Suyu" filmini izleyen minikler, keyifli dakikalar yaşadı.

Çocukların ilgiyle izlediği filmde, Nil Nehri'nden başlayarak, günümüz İstanbul'unda devam eden Galata Kulesi, Sultan Ahmet, Eminönü, İstanbul Boğazı ve Ortaköy Cami gibi kültürel zenginlikler tanıtıldı.

Filmin bitiminde Evliya Çelebi'nin dostluğa dair yaptığı konuşma çocukların heyecanı ve coşkusunu arttırdı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hayatlarında İlk Defa Sinema İzlediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement