Hayatlarını Keskin Nişancılar Kararttı - Son Dakika
Güncel

Hayatlarını Keskin Nişancılar Kararttı

Hayatlarını Keskin Nişancılar Kararttı

Suriye'nin başkenti Şam'daki Yermuk Mülteci Kampı'nda 3 yıl önce rejime bağlı keskin nişancıların hedefi olan Nasra Saryoul ve eşi Ahmet Hourieh, bedensel sağlıklarını kaybetmenin yanı sıra bebeklerini de kaybettikleri saldırının acısını halen yaşıyor.

02.11.2016 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CEM GENCO - Suriye'nin başkenti Şam'daki Yermuk Mülteci Kampı'nda 3 yıl önce rejime bağlı keskin nişancıların hedefi olan Nasra Saryoul ve eşi Ahmet Hourieh, bedensel sağlıklarını kaybetmenin yanı sıra bebeklerini de kaybettikleri saldırının acısını halen yaşıyor.

İç savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin yaşadıkları acı hikayeler yürek burkuyor.

Yermuk Mülteci Kampı'nda kaldıkları 3 yıl önce Esed rejimine bağlı keskin nişancıların hedefi olan Suriyeli çift, hayatlarını karartan saldırının acı hatıralarını taşıyor.

Saldırı sırasında 7 aylık hamile olan ve bu nedenle bebeğini kaybeden 30 yaşındaki Nasra Saryoul, yaşadıkları şehir olan Hama'dan saldırıların artması üzerine Yermuk Mülteci Kampı'na sığındıklarını, ancak orada uğradıkları keskin nişancı saldırısından da canlarını zor kurtardıklarını söyledi.

Yaklaşık 1 yıl kaldıkları kampta oğlu ve eşiyle sıkıntılı günler geçirdiklerini anlatan Saryoul, "Haftalarca rejimin ablukasında yaşamak zorunda kaldık. Gidecek başka yerimiz olmadığı için bölgede kalmayı sürdürdük. Esed'in askerleri üzerimize ateş açmaya başladı. Farklı bir bölgeye kaçmak isterken keskin nişancılar tarafından vuruldum. Karnımda ikinci evladımı taşıyordum. Ancak hem onu hem de sağlığımı kaybettim. Omuriliğime isabet eden mermi nedeniyle yatağa mahkum oldum." diye konuştu.

"O günleri unutmaya çalışıyoruz"

Ahmet Hourieh de aynı saldırıda sağ bacağına isabet eden mermiler nedeniyle sakat kaldığını dile getirdi.

Kampta rejimin baskılarına dayanacak güçlerinin kalmadığı bir dönemde saldırıya uğradıklarını ifade eden Hourieh, "Eşim vurulduktan sonra yanına gitmek isterken ben de vuruldum. Mermiler sağ bacağıma isabet etti. Suriye'de iki ameliyat geçirdim. Hayatta kaldığımız için buruk ama mutluyuz. Eşim saldırı sırasında hamileydi ve çocuğumuzu kaybettik. Zor da olsa Reyhanlı'ya geldik ve o günleri unutmaya çalışıyoruz." dedi.

Ahmet Hourieh, yaşamlarını tek odalı evlerinde komşuların destekleriyle sürdürmeye çalıştıklarını da kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hayatlarını Keskin Nişancılar Kararttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement