Haydar Aliyev, 92. Doğum Yıl Dönümünde Ceyhan'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Haydar Aliyev, 92. Doğum Yıl Dönümünde Ceyhan'da Anıldı

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Ceyhan'da törenle anıldı.

21.04.2015 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Ceyhan'da törenle anıldı.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Necdet Ünüvar, Ceyhan Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törende, Azerbaycan'ın milli lideri Haydar Aliyev'i doğumunun 92. yılında rahmetle andığını belirtti.

Merhum Aliyev'in sadece Azerbaycan'ın değil, Türk dünyasının saygın bir lideri olduğunu dile getiren Ünüvar, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye Avrupa'nın, Ortadoğu'nun ve dünyanın parlayan bir yıldızıysa bu ülkeyi yönetenlerin ciddi bir rolü vardır. Azerbaycan'da Güney Kafkasların bir yıldızıdır. Azerbaycan ve Türkiye  arasında hakikaten göz kamaştırıcı bir ilişki vardır, her geçen gün de ilerliyor. Türkiye'de Azerbaycan Haydar Aliyev adına yapılmış Ceyhan başta olmak üzere İstanbul ve Kars'ta toplam 3 okulumuz var. Bu okullarda okuyan öğrencilerimizin Azerbaycan'a götürüp oraları tanıması için çalışmalar yapacağım."

Ünüvar, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin gelişmesinin her iki ülkeye büyük hizmetler getirdiğini kaydetti.

Azerbaycan Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova ise törende emeği geçenleri kutlayarak, öğrencilerin eğitimine her zaman destek olacakları sözünü verdi.

Konuşmaların ardından şiir ve kompozisyonda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Haydar Aliyev, 92. Doğum Yıl Dönümünde Ceyhan'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement