Haydar Baş: ABD 1 Milyar Dolar Teklif Etti, Kabul Etmedim - Son Dakika
Güncel

Haydar Baş: ABD 1 Milyar Dolar Teklif Etti, Kabul Etmedim

Çılgın seçim vaatleri ile gündeme gelen BTP Lideri Haydar Baş, "Ata Selçuk hocam vasıtasıyla ABD bana tam 1 milyar dolar teklif etti ve beni 3 sene beklediler." dedi.

11.05.2015 14:30  Güncelleme: 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, ABD'nin kendisine 1 milyar dolar ve her türlü makamı teklif ettiğini ancak kendisinin teklifi geri çevirdiğini iddia etti.

"ATATÜRK AYAĞININ ALTINA ALDI"

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş partisinin Bursa'da organize ettiği aday tanıtım programına katıldı. Türkiye'nin Lozan Antlaşması sebebi ile kendi madenlerini kullanamadığı iddiasına tepki gösteren BTP lideri Baş, "Eğer bunlar tarih dersinden 1 alırlarsa vallahi fazladır, 0 alırlar ancak. Neden biliyor musunuz? Çünkü Lozan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bağımsızlığının tapusudur. Adamlar Sevr ile Lozan'ı bilmiyorlar. Anlattıkları Sevr'in maddelerini merhum Atatürk Lozan'da ayağının altına aldı" dedi.

"ABD'NİN DEFTERİ DÜRÜLDÜ"

İktidarın da muhalefetin de 3 katrilyon dolarlık yeraltı kaynaklarını ağzına alamadığını belirten Haydar Baş, "Şimdi bunların bu işi yapmaları imkansız. Bakınız bu kadar servetimiz var. Hiçbir tanesi diyor mu 'Biz bu serveti yer üstüne çıkarır, milletimize dağıtırız' diyebiliyorlar mı? Her gün beni dinliyorlar ama diyemiyorlar. Niye? Çünkü icazet aldığı yer hepsine diyor ki 'madenler benim, haberin olsun' Onlar da 'tamam emredersin' diyor. Bu söz nerede veriliyor, ecnebi ülkelerinde. Nereye gidiyor bizim siyasiler seçilmeden önce? Amerika'ya gidiyorlar. Orada herkes bir icazetname alıp geliyor. Birbirlerine diyorlar 'seninki değil benimki' Her biri diğerine icazetnamesini gösteriyor. Arkadaşlar bunlar bir şey yapamazlar. ABD'nin defteri dürüldü, ABD'nin işi bitti." diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE BÜTÜN İMKANLAR BİZİM ÖNÜMÜZE KONDU"

BTP Genel Başkanı 1995 yılında kendisine de ABD'den benzer bir teklif geldiğini iddia ederek, "ABD'nin Büyükelçisi bendenizi ziyaret etmek istedi. Ben o zaman bir bakanlığın başdanışmanıyım. Niye beni ziyaret etsinler diye düşündüm? Sonra öğreniyorum ki Türkiye'de siyasilerden istedikleri sonucu elde edemiyorlar, yeni bir tane av arıyorlar. Baktılar bu hoca has bir adam, sakallı biri, bununla milleti ikna ederiz, bunu bir avlayalım! Ağı attılar, beni bekliyorlar. Ben de arkadaşları topladım. Bakınız şu anda Türkiye'de bütün imkanlar bizim önümüze kondu, isteyen Başbakan olur, Bakan olur, Vekil olur, genel müdür olur, her şey olabilirsiniz. Bana derseniz hocam sen ne olacaksın? Hiçbir şey olmayacağım. Dedim ki 'Bu adamlar bize bunu verirken namusumuzu, vatanımızı, devletimizi, dinimizi, servetimizi isteyecekler. Ben bunların hiçbirini veremem. Ben bu dünyaya bir defa geldim, ahiret için çalışıyorum. Yoksa Allah korusun iki günlük dünya için sen ebedi hayatını mahvedersen senden ne olur ya? Dediler ki hocam biz de aynen sizin gibi düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

"1 MİLYAR DOLAR TEKLİF ETTİ"

Kendisine 1 milyar dolar teklif edildiğini anlatan Haydar Baş, "İlk görüşme girişiminden sonra Ata Selçuk hocam şahit, O'nun vasıtasıyla ABD tam 1 milyar dolar teklif etti ve beni ardına kadar 3 sene beklediler. 3 sene de ben onlara gitmeyince bu arkadaşlara gittiler, bunlar da balıklama atladılar. Doğru başbakan oldular, cumhurbaşkanı oldular ama onlara ait bir şey kaldı mı sevgili arkadaşlar? Bir üniter yapımız elimizde kaldı, onu da elimizden almak istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Haydar Baş: ABD 1 Milyar Dolar Teklif Etti, Kabul Etmedim
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Haydar Baş: ABD 1 Milyar Dolar Teklif Etti, Kabul Etmedim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (54)

  • €f€: Bu adama da tüm siyasetçilere de ayar oluyorum!gitseydin kardeş ne tuttu seni?ruslar daha fazla mı verdi acaba karıştırmak için ortalığı? 10 19 Yanıtla
  • Demokrat: Zırt atmaya devam 17 10 Yanıtla
  • Boşnak: YAHU HOCA NE İÇTİN YÜREKMİ YEDİN CESARET HAPIMI YUTTUN ATIYON TUTUYON BIRAK MASALLARI ARTIK BU MİLLET BU İMAMATİPÇİLERİ BU FETTULLAHÇILARI GÖRDÜKTEN SONRA İNANKİ HİÇBİR NE ARABİSTAN HİKAYESİNE İNANIR NE CONİ DÜMENİNİ YER BİTTİ YETER ARTIK DÜŞÜN YAKAMIZDAN BAK KÜRT SELO BAYRAK KALDIRDI NERDEYSE TOPLUCA VATİKANA GİDİP DİN DEĞİŞTİRMEDİKLERİ KALDI SAYENİZDE MÜSLÜMAN KALMIYACAK KEMALİSTLERİ ARATIYORSUNUZ HEP YOLDAKİNİ GELECEK OLANI VERİCEM DİYORSUNUZ İCRAATA GELDİMİ KENDİ CUKKANIZI DOLDURUYORSUNUZ SİZİ GİBİ PARA SEVİCİLER SİZİ SİZİ ARTIK YEMİYORUZ UZAYIN DÜŞÜN MİLLETİN YAKASINDAN HAYAL SATMAKTAN VAZGEÇİN 12 14 Yanıtla
  • kadir: dilin kemiği yok dedikleri bu olsa gerek. . . . . . . . . . . . döndür babam döndür. . . . . . . 11 15 Yanıtla
  • tax: Bosuna ugrasma hocam bu millete yaranamazsin önce calmayi cirpmayi öyren ozaman seni secerler dürüst insanin yeri yok. 20 2 Yanıtla
  • Ali: Kendi kanalında ki işçinin parasını vermiyorsun gelmiş burda sallıyorsun 13 9 Yanıtla
  • mertali: Haydarrr haydarrr:D 13 8 Yanıtla
  • Ali yurtsever: Şimdi anladım,Rusya 1,5 vermiş demekki. 14 4 Yanıtla
  • Levent: Tek çare Hdp 6 10 Yanıtla
  • Hüseyin Aydın: Yani ABD ile bi pazarlığı olmuş burası kesin sonucunu doğru söylüyor mu orasını bilmiyoruz.Yalan vaatlere bakarsak çokda doğrulukla bi ilgisi olmadığı belli 7 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement