Haydar Baş'tan Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a 5 Bin TL Yanıtı - Son Dakika
Güncel

Haydar Baş'tan Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a 5 Bin TL Yanıtı

Haydar Baş\'tan Cumhurbaşkanı ve Başbakan\'a 5 Bin TL Yanıtı

BTP Lideri Haydar Baş, "Bu kadar servetin içinde 5 bin TL asgari ücreti veremiyorsun! Demek sen körsün, sağırsın. Milleti duymuyorsun. Gerekirse 10 bin TL veririm." dedi.

03.05.2015 10:19  Güncelleme: 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş İstanbul Zeytinburnu'ndaki seçim standını ziyaret etti. 5.000 TL asgari ücret sözünü yineleyen BTP genel başkanı bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'ndan gelen eleştirilere yanıt verdi.

Haydar Baş, "Ne demek ya, bu kadar servetin içinde 5 bin TL asgari ücreti veremiyorsun! Demek sen körsün, sağırsın, milleti duymuyorsun, milletin karnı aç, açlıktan ikindide yatağına giriyor. Sevgili arkadaşlar hiç kimse kuşku duymasın. Ben gerekirse bunu 10 bin TL vallahi de veririm billahi de veririm. At sahibine göre kişner." diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANI MADEM SİYASETE ATILDI ÇIKSIN KARŞIMA"

Baş, "Sayın Başbakan asgari ücret 5.000 TL olarak verilmez diyor, Sayın Cumhurbaşkanı da verilirse olmaz diyor. Sayın Cumhurbaşkanı madem siyasete atıldı, gelsin benimle er meydanında tartışalım onunla, bu verilir mi verilmez mi? Sen bu yeralltı kaynaklarını yabancılara peşkes çekersen Türk milletine tabi birşey kalmaz." ifadelerini kullandı.

"MADENLER BİZE 1500 SENE YETER"

Asgari ücretin kendi dönemlerinde 5.000 TL olacağı sözünü veren Prof. Dr. Haydar Baş ilk kaynak olarak 3 katrilyon değerindeki madenleri gösterdi ve şöyle konuştu:

"Biz yılda 2 trilyon dolarlık bu madenleri işlettiğimizde kaç yıl yetiyor Türkiye'ye biliyor musunuz? Tam 1.500 sene bu yeraltı kaynağı bize yetiyor. Adamlar Allah'tan korkmuyor, 5 bin TL'yi çok görüyor, 5 bin TL'den ne olur?"

5 BİN TL ASGARİ ÜCRETİN MATEMATİK HESABI

Türkiye'deki işçi ve memur sayısı üzerinden bir hesap yapan BTP genel başkanı matematiksel olarak 5 bin TL asgari ücreti nasıl vereceklerini izah etti:

"Kaç tane işçi var Türkiye'de? 7 milyon işçi var. Kaç memur var? 3,5 milyon memur var. Bu vatandaşlarımıza asgari ücret verdiğin zaman 550 milyar TL eder. Ben sana ne diyorum? 1 yılda biz yeraltı kaynağımızın 2 trilyon dolarını devreye koyduğumuz zaman 5,5 TL trilyon TL eder. Yeminle konuşuyorum, arkadaşlarımın hafsalası alsa, gelsinler bunu matematik olarak ortaya koyalım."

İKTİDARA SEN KÖRSÜN, SAĞIRSIN ELEŞTİRİSİ

5 bin TL asgari ücret verilemez eleştirilerine sert tepki gösteren Prof. Dr. Haydar Baş, "Ne demek ya, bu kadar servetin içinde 5 bin TL asgari ücreti veremiyorsun! Demek sen körsün, sağırsın, milleti duymuyorsun, milletin karnı aç, açlıktan ikindide yatağına giriyor. Sevgili arkadaşlar hiç kimse kuşku duymasın. Ben gerekirse bunu 10 bin TL vallahi de veririm billahi de veririm. At sahibine göre kişner." diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Haydar Baş'tan Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a 5 Bin TL Yanıtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (37)

  • cemoka: Casus şii alevi haydar baş kime hizmet ediyorsun 8 18 Yanıtla
  • daltanyan: akp ye karşı galiba chp ve mhp nin yapamadığını yapacak biri geldi. 19 7 Yanıtla
  • Faruk: Er kişiyle yapılan şeyde sen kendini er mi sanıyon be a benim papuçumun profu 5 18 Yanıtla
  • AGOPYAN: Ben bir ermeni olarak bu şeçimde kesinlikle HDP'yi destekliyorum, HDP ile diyanet kalkacak boşa para akmayacak Alevilik yücelecek ermeni ahı gidecek ATAMIZA tektara saygı gelecek. 4 17 Yanıtla
  • atilla: Şii lerin paralı casus haydar baş ipin kimin elinde bunu iyi biliyoruz pensilvanya 4 16 Yanıtla
  • 2023: Akp hepinizi dagıtacak hahaha 5 14 Yanıtla
  • lütfen: Dünyada turkiye den başka kendi halkını sömüren bir ülke daha yok. Uyan Türk Milleti Uyan 12 6 Yanıtla
  • Hakancan: LAN bu herif mal yaaa mal ben bir iş verenim nasıl Yanımda beşninliraya adam çalıştırıcam kii Parasını kendi cebinden mi Ödeyecek kendi cebinden ödedi diyelim kaç ay Ödeyecek ya sonra ne olacak milleti Sığır sanıyorlar ama asıl Sığır desteksiz atanlar 5 12 Yanıtla
  • Haci bahar: Haydarbasin verdigi vaad olumlumu olumsuzmu? Fakat simdiki ikdidarin verdigi asgari ucret 950tl buda utanc verici . Evkirasini ana baba veriyor arti buadam ek is yapiyor vede kirediye basvuruyor odiyemedigi zaman haciz geliyor yuvasi yikiliyor 15 2 Yanıtla
  • sadi: bu adam bir rus yapımıdır. . . . . 6 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement