Haydar Baş: "Türk Lirasını Dünyada Bir Numara Yapacağım" - Son Dakika
Politika

Haydar Baş: "Türk Lirasını Dünyada Bir Numara Yapacağım"

Haydar Baş: "Türk Lirasını Dünyada Bir Numara Yapacağım"

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, "Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin parasını dünyada bir numaralı para yapacağım. Senin bugün paran para değil kağıt. Cebimizdeki para doların karşılığıdır.

02.06.2015 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, "Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin parasını dünyada bir numaralı para yapacağım. Senin bugün paran para değil kağıt. Cebimizdeki para doların karşılığıdır. Bu paralar bize ait değil" dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, partisinin İstanbul Şirinevler'de bulunan seçim standını ziyaret etti. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Haydar Baş burada yaptığı konuşmada Milli Ekonomi Modeli'nde yer alan projelerini anlattı.

"Ben 'Allah nasip ederse 5 bin lira asgari maaş vereceğim' dedim, dünya yerinden oynadı" diyen Haydar Baş şöyle devam etti: "Ben kaynaklarımı tek tek saydım. Bu kaynakları bunlar da biliyor ama bunlar yapamazlar. Neden? Çünkü bu kaynakları satarak koltuk sahibi oldular. Siz de 'beyfendi benim bastığım toprak altında milyar dolarlar yatıyor, nerede bunlar' diye sormadınız. Sorsanız cevap veremezler. Neden? Bugün yeraltındaki madenleri işleten hep ecnebi şirketler. Peki ne çıkarıyor bunlar? Altın. Türkiye altın rezervi bakımında Güney Afrika'dan sonra dünyanın ikinci büyük devletidir."

"CEBİMİZDEKİ PARA BİZE AİT DEĞİL"

"Yeraltında tam 3 katrilyon dolarlık servetimiz var" diyen Prof. Dr. Haydar Baş, Türk parasını dünyada bir numaralı para haline getireceklerini belirterek, "Yetmedi, her ilde daha hesap edilmemiş madenlerimiz var. İktidar olduğumuz gün 81 ilde 500 trilyon dolarlık tespit davası açacağım. Mahkemenin verdiği kararla geleceğim hazineye hukuk dosyasını koyacağım. Nedir bu? Türkiye'de bulunan madenlerimizin tapusu. Mahkeme kararından üstün karar olabilir mi?" "Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin parasını dünyada bir numaralı para yapacağım. Senin bugün paran para değil kağıt. Cebimizdeki para doların karşılığıdır. Bu paralar bize ait değil. Peki kime ait? Global ülkeler bizimkilerin kulağından tutuyor ve 'sen alın terinin karşılığı olan paranı basamazsın. GSMH'niz para olamaz. Yeraltı kaynakların para olamaz' diyor. Böyle bir esaret olamaz. Bunu yıkmaya var mısınız? İşte biz kaynaklarımızı mahkemece tespit edeceğiz. Bu kararı getirip hazineye koyacağız ve Merkez Bankası'na talimat vereceğim ve 'hazinede olan bu paranın karşılığında Türk Lirasını bas bakalım' diyeceğim. Erkekse basmasın! Şimdi ben bu servetle size 5 bin lira asgari ücret verebilir miyim, veremez miyim?" dedi.

"CEMEVLERİNE HUKUKİ STATÜ VERECEĞİZ"

Prof. Dr. Haydar Baş konuşmasında Alevilik üzerine de çarpıcı ifadeler kullandı. Aleviliğin İslam'dan bir parça olduğunu ifade eden BTP lideri, "Türkiye'de 60 bin tane kilise açtılar. Bu memlekette 60 bin Hristiyan yok ki. Kime açtın bunu? Senin çocuğunu, benim çocuğumu Hristiyan yapmak istiyorlar ama bu millet buna asla müsaade etmeyecektir. Kiliselere her türlü hakkı tanıyanlar sıra Cemevine gelince 'ben bunu İslami kabul etmem' diyor. Biz bu zihniyeti elimizin tersiyle itiyoruz. Cemevlerine hukuki statü vereceğiz. Cemevlerinde artık Sarı Saltuklar, Yunus Emreler, Mevlanalar, Şemsler, Hacı Bektaşlar tanınacak" diye konuştu.

"DİYANET'TE BAŞKAN YARDIMCILARIN BİRİ ALEVİ OLACAK"

"Sevgili Alevi kardeşlerim beni iyi dinleyin" diyen Haydar Baş şunları söyledi: "Allah nasip ederse orta, lise, üniversite seviyesinde Alevilik dersleri koyacağız. Alevi dedeleri devlet tarafından resmen tanınacak ve maaş alacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda başkan yardımcılarından bir tanesi Alevi kardeşlerimizden olacaktır. Ben Allah nasip ederse Ehl-i Beyt Üniversitesi'ni kuracağım. Burada başta Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav) olmak üzere ondan sonra gelen İmam-ı Ali ve Ehl-i Beyt imamlarını bu üniversitede bütün dünyaya tanıtacağım. Var mısınız?" - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Haydar Baş: 'Türk Lirasını Dünyada Bir Numara Yapacağım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi
    15:16 İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi

    İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesinin 9'uncu yılında, İstanbul Adliyesi'nde düzenlenen törenle anıldı. Anma törenine konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Çocuklarımızın, gençlerimizin huzurlu bir Türkiye'de yaşamasının mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz. Şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz işte bugün olduğu gibi bu ülkenin kahraman bir evladı olarak, hayırla, rahmetle anılıyor ve anılmaya devam edecek" dedi.

  • Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
    15:13 Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor

    Mehmet Tosun, seçim çalışmaları kapsamında tiyatro oyunu izledi, halk buluşmaları gerçekleştirdi ve belediye hizmet birimlerini ziyaret etti. Ayrıca esnaf buluşmaları düzenleyen Tosun, Bodrum'un çehresini değiştirecek projelerini anlattı. Gümüşlük ve Karaova'da yapılan ziyaretlerde ise bölgenin sorunları hakkında bilgi aldı ve yaşamı kolaylaştıracak yatırımlar planladıklarını belirtti.

  • Trabzon'da siyasi parti temsilcileri TSYD Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti
    15:10 Trabzon'da siyasi parti temsilcileri TSYD Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti

    Trabzon'da AK Parti ve İYİ Parti temsilcileri, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette, AK Parti Trabzon milletvekilleri, ilçe başkanı ve belediye başkan adayları ile İYİ Parti belediye başkan adayları yer aldı. TSYD Trabzon Şubesi Başkanı Selçuk Kılıç, ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin Trabzon ve ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu.

  • AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Meram gençliği ile sahurda buluştu
    15:10 AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Meram gençliği ile sahurda buluştu

    AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Meram gençliği ile sahurda buluştu. Meram Gelişim Akademisi (MEGA) Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezi'nde sınavlara hazırlanan gençlerle gerçekleşen buluşma bir keyifli ve eğlenceli anlara sahne oldu. Milletvekili Özer ve Başkan Kavuş ile aynı sofrada sahur yapma fırsatı yakalayan gençler başkanlarla birlikte olmanın mutluluğunu da yaşadı.

  • Bakan Özhaseki: 'Bittiğinde Zonguldak'ımızın en güzel yerlerinden birisi haline gelecek'
    15:07 Bakan Özhaseki: 'Bittiğinde Zonguldak'ımızın en güzel yerlerinden birisi haline gelecek'

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Lavuar Alanı'nda incelemelerde bulundu. Terakki Mahallesi'nde TOKİ tarafından başlatılan müze ve sosyal tesis inşaatlarının Zonguldak'a yakışacağını belirten Bakan Özhaseki, projenin Zonguldak'ın uğrak yeri olacağını söyledi. Ayrıca, esnafın işlerini sürdürebilmeleri için modern iş yerleri yapılacağını ve kısa sürede projenin tamamlanacağını ifade etti.

  • Murat Kurum: İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacağız
    15:05 Murat Kurum: İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacağız

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacaklarını açıkladı. Kurum, ayrıca trafik sorununu çözmek, konut ve dönüşüm projelerini hayata geçirmek, ulaşımı kolaylaştırmak gibi birçok acil eylem planını da duyurdu.

  • Tokat'ın Bağtaşı köyü yeniden belde statüsüne kavuştu
    15:03 Tokat'ın Bağtaşı köyü yeniden belde statüsüne kavuştu

    Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Bağtaşı köyü, hukuki süreç sonucunda belde statüsüne geri döndü. Nüfusunun az olması nedeniyle 2014'te belde statüsünü kaybeden köy, muhtar Mustafa Karadağ tarafından başlatılan hukuki süreç sonucunda tekrar belde statüsüne kavuştu. Yeniden belde statüsüne kavuşan Bağtaşı'da geçici belediye başkanı olarak Almus Kaymakamı Emre Çömen görevlendirildi.

  • Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    15:03 Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Gaziantep Ticaret Odası'nın Mart ayı olağan meclis toplantısı, geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda, ticari hayatı etkileyen sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.


Advertisement