"Haydarpaşa'daki Yangına Hükümetin Vurdumduymazlığı Neden Oldu" - Son Dakika
Güncel

"Haydarpaşa'daki Yangına Hükümetin Vurdumduymazlığı Neden Oldu"

DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, "Eğer Haydarpaşa Tren Garı Özel Yangın Önlemlerine Sahip Olsaydı Bu Türden Bir Tehlike ile Karşı Karşıya Kalınmayacaktı" Dedi.

29.11.2010 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, Haydarpaşa Garı'ndaki yangından Hükümet'i sorumlu tuttu.

Ağırbaş yaptığı açıklamada, Haydarpaşa Tren Garı'nda çıkan yangın, Hükümet'in anıtsal niteliğe sahip değerlerin korunmasındaki 'yetersizliğini ve vurdumduymazlığını' ortaya koyduğunu ifade etti. Birinci derece anıtsal niteliğe sahip binalarda yangına karşı özel tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan Ağırbaş, "Oysa görülmektedir ki, gelecek kuşaklara aktarmakla yükümlü olduğumuz tarihi binalar normal binaların yangından korunma tertibatına sahiptir. Eğer Haydarpaşa Tren Garı özel yangın önlemlerine sahip olsaydı bu türden bir tehlike ile karşı karşıya kalınmayacaktı. Çatının çökmesine sebep olan yangına havadan müdahale edilmemesi, uçakların söndürme çalışmasına katılmaması da son derece düşündürücüdür" dedi. En kısa zamanda tarihi binada çıkan yangınla ilgili tahkikat yapılarak, sorumluların meydana çıkarılarak cezalandırılması gerektiğini belirten Ağırbaş, "Tarihi binalarımızda özel yangın sistemleri kurulmalı, bu konuda gereken tedbirler ivedilikle alınmalıdır" dedi.(ANKA)

(GO/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Haydarpaşa'daki Yangına Hükümetin Vurdumduymazlığı Neden Oldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement