Hayırsever İş Adamı İzzet Baysal Anıldı - Son Dakika
Güncel

Hayırsever İş Adamı İzzet Baysal Anıldı

Bolu'ya eğitim ve sağlık alanında 150'ye yakın tesis kazandıran, Devlet Üstün Hizmet Madalyası'yla ödüllendirilen hayırsever iş adamı İzzet Baysal, ölüm yıl dönümünde anıldı.

05.03.2016 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'ya eğitim ve sağlık alanında 150'ye yakın tesis kazandıran, Devlet Üstün Hizmet Madalyası'yla ödüllendirilen hayırsever iş adamı İzzet Baysal, ölüm yıl dönümünde anıldı.

Baysal'ın, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gölköy yerleşkesindeki anıt mezarı başında düzenlenen törende konuşan Bolu Valisi Aydın Baruş, Baysal'ın kentle özdeşleştiğini söyledi.

Baruş, vefatının 16'ncı yılında İzzet Baysal'a şükranlarını sunmak için bir araya geldiklerini ifade ederek, "Aşık Veysel'in benzetmesi ile dünya iki kapılı handır. Önemli olan, insan olarak bu dünyanın duvarlarında ve kubbesinde nasıl bir seda bıraktığınızdır. İnsanlara faydalı olacak eserler, fikirler, düşünceler bırakanlar büyük insan olarak anılırlar" diye konuştu.

İzzet Baysal'ın Türkiye'nin yetiştirdiği büyük insanlardan biri olduğuna vurgu yapan Baruş, şöyle dedi:

"Çünkü yapmış olduğu eserlerde nesillerimiz, çocuklarımız tüm Bolulular ve hatta Türkiye'nin her tarafından gelen insanlar eğitim ve sağlık hizmeti alıyorlar. Kendisini her zaman şükranla yad ediyorlar. Bu meziyet herkese has bir özellik olamaz. Büyük şahsiyetlere has bir özelliktir. Bunu kazanmak da İzzet Baysal'a nasip olmuştur."

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun da Baysal'ın eğitim ve sağlık alanlarında birçok yatırımlar yaptığını, bunun en önemlisinin de üniversite olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından, İl Müftüsü İzani Turan tarafından dua edildi, İzzet Baysal'ın anıt mezarına karanfiller bırakıldı.

Törene, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hayırsever İş Adamı İzzet Baysal Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement