Hayırsever İş Adamından Bayburt'a Cami - Son Dakika
Güncel

Hayırsever İş Adamından Bayburt'a Cami

Bayburt'ta iş adamı Ekrem Seyhan tarafından yaptırılan Ekrem ve Naile Seyhan Camisi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

23.08.2016 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayburt'ta iş adamı Ekrem Seyhan tarafından yaptırılan Ekrem ve Naile Seyhan Camisi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, törende yaptığı konuşmada, hayırsever Ekrem Seyhan'ın sadaka-i cariyenin en önemli örneklerinden birini yerine getirdiğini ve Bayburt'a kazandırdığını söyledi.

Türkiye'de son dönemde çok güzel eserler yapıldığını dile getiren Ustaoğlu, "İlimizde de bu anlamda çok güzel eserlerin altına imza atılıyor. Böylesi mekanlar çok önemli. Gerçekten birliğe, kardeşliğe en üst düzey ihtiyacın olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bu anlamda bu kutsal mekanlarımız bizim milli ve manevi değerlerimiz açısından, gençlerimizin, çocuklarımızın donanımlı, birikimli, inançlı yetişmeleri açısından çok önemli. Bu bölgede de gördüğüm kadarıyla ciddi bir ihtiyaç var. Bunu da Ekrem Seyhan amcamız yerine getiriyor. Allah kendisinden razı olsun." dedi.

AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu da Bayburt'ta son yıllarda çok anlamlı gelişmeler olduğunu ve bunun da kendilerini çok sevindirdiğini belirtti.

Bayburt'u sadece sözle sevmenin, kuru kuruya bir sevginin ötesine geçemediğini ifade eden Kavcıoğlu, şunları söyledi:

"Hepimiz Bayburtluyuz, Bayburt'u çok seviyoruz ama Bayburt'u diğer illerimizle de karşılaştırdığımızda hali ortada. Dolayısıyla bu topraklarda doğmuş büyümüş, bu topraklardan çıkmış, dışarılara gidip önemli gelişmeler göstermiş iş adamları, bürokratlar, siyasetçilerin, yıllar sonra dönüp bu şehre bir şeyler vermesi en tabii olaylardan bir tanesi."

Belediye Başkanı Mete Memiş de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bayburtlu iş adamlarına "Sadaka-i cariyelerinizi Bayburt'ta yapın" diye davette bulunduğunu kaydederek, "Ekrem Seyhan Amca'mız bu davete icabet etti. Yalnız bu başlangıç, Ekrem Amca bununla kalmayacak. Bu sadaka-i cariyeler sadece camiler değil bunlara yurtlar da lazım, köprüler de lazım, başka şeyler de lazım. İnşallah Ekrem Amca bunları da Bayburt'umuza kazandıracak." diye konuştu.

İş adamı Ekrem Seyhan da camilerin sadece ibadet yeri değil Müslümanların dertleştiği, konuşup halleştiği, problemlere çarelerin bulunduğu bir mabet olduğunu belirterek, "İnsanların yararlanacağı alanları inşa etmek bize nasip olacağı için Allah'a hamd ediyorum." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından tören, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy dua etti ve caminin temeli atıldı.

Şingah Mahallesi'nde yaptırılan caminin temel atma törenine, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hayırsever İş Adamından Bayburt'a Cami - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement