Hayırsever İş Adamından Uşak Üniversitesine Önemli Yatırım - Son Dakika
Yerel

Hayırsever İş Adamından Uşak Üniversitesine Önemli Yatırım

Hayırsever İş Adamından Uşak Üniversitesine Önemli Yatırım

Uşak Üniversitesi'ne, 71 yaşındaki iş adamı Atasay Kamer tarafından yaptırılacak olan 20 derslikli İslami İlimler Fakültesi'nin temeli, havanın yağmurlu olması nedeniyle Mustafa Kemal Paşa Amfisinde düzenlenen temsili törenle atıldı.

12.04.2014 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Üniversitesi'ne, 71 yaşındaki iş adamı Atasay Kamer tarafından yaptırılacak olan 20 derslikli İslami İlimler Fakültesi'nin temeli, havanın yağmurlu olması nedeniyle Mustafa Kemal Paşa Amfisinde düzenlenen temsili törenle atıldı.

Törene Vali Seddar Yavuz, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Durmuş Yılmaz, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, hayırsever iş adamı Atasay Kamer, daire müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, "Hükümetimizin her ile her şehre bir üniversite hedefinde bugün ulaştığı nokta hepimizi gururlandırmaktadır. Ülkemizin her bir ilinde böyle ilim yuvaları yükseliyor, hem devletimizin kaynakları hem de hayırsever iş adamlarımızın fedakarlıklarıyla üniversitelerimiz hızla gelişiyor büyüyor: Dünya sıralamalarına giren ülkemizin üniversiteleri artık birbirleriyle yarışıyor" dedi.

İslam Dünyası'nın; lider gördüğü, gelişmiş modern Türkiye'ye büyük önem ve değer verdiğini dile getiren Vali Seddar Yavuz konuşmasının devamında "Bu bölgede gözler, gönüller Türkiye'ye çevrilmiş ve Türkiye'ye bütün ümitlerini bağlamış durumda. Türkiye'de olumlu işler olduğunda seviniyor ümitleniyor. Bu nedenle medeniyet halkamız için ümit olduğumuzu unutmamalıyız" dedi.

Dünyada yapılacak en hayırlı işin ilim tahsiline ve eğitime yapılacak yatırım olduğuna dikkat çeken Vali Yavuz "Gerçek zenginlik ancak vermekle olur. Duamız odur ki, kıymetli hayırseverimiz gibi kazanan üreten ama ürettiğini de hayırlı işlerde harcayan insanlardan etsin inşallah. Zenginlerimizin hayırlı yollardan para kazanmaları kazandıklarını hayırlı işlerde harcamalarını dileyelim ve dua edelim. Uşak Üniversitemize kazandırılan bu fakültemizin bir an önce tamamlanarak hizmete girmesini arzu ediyoruz. Çok kıymetli hayırseverimiz Atasay Kamer beye tüm hemşehrilerimiz adına teşekkürlerimizi iletiyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz tarafından hayırsever iş adamı Atasay Kamer'e eğitime verdiği destekten dolayı plaket takdim edildi. Temsili temel atma törenin ardından Vali Seddar Yavuz ve İş adamı Atasay Kamer, diğer protokol üyeleri ile birlikte fakültenin yapılacağı inşaat alanında incelemelerde bulundu. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılına kadar tamamlanması hedeflenen ve 6 milyon liraya mal olması beklenen fakülte binasında 20 dersliğin yanı sıra 40 akademik ve idari personel odası da yer alacak. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayırsever İş Adamından Uşak Üniversitesine Önemli Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement