Hayırsever Vatandaştan Şehit Ailelerine Ev - Son Dakika
Güncel

Hayırsever Vatandaştan Şehit Ailelerine Ev

İsminin açıklanmasını istemeyen Trabzonlu hayırsever, iki şehit ailesine ev hediye etti.

21.02.2017 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsminin açıklanmasını istemeyen Trabzonlu hayırsever, iki şehit ailesine ev hediye etti.

Şehit Murat Durmaz ve Ethem Hacımahmutoğlu'nun ailelerine isminin açıklanmasını istemeyen Trabzonlu bir hayırsever tarafından ev hediye edildi. Bizim Neslin Uşakları Derneği (BNU) aracılığıyla alınan evlerin tapuları, Yomra İlçe Belediye Başkanlığında teslim edildi.

Düzenlenen programda konuşan Yomra İlçe Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, kendileri için hem üzüntü verici hem de sevinçli bir gün olduğunu vurgulayarak, "Kahraman yavrularımız şehitlik mertebesine ulaştı. Dinimizde şehitlik mertebesi sorgulanmayacak mertebedir." dedi.

Bu yardıma vesile olan BNU'ya da şükranlarını sunan Sağıroğlu, "Şehitlerimizin acısını dindirmek mümkün değil. Ancak ismini vermeyen hayırsever iş adamımız sayesinde acıya, bir nebze olsun su serpmek manasıyla önemli bir görev üstlendi." diye konuştu.

BNU Yönetim Kurulu Başkanı Safa Bayar Yavuz ise yöreye dernek olarak yaptıkları faaliyetlerde topluma değer katabilmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Yavuz, Türkiye'nin bu süreçte birlik ve beraberliğe ihtiyaç olan günlerden geçtiğini de kaydetti.

Şehit Murat Durmaz'ın babası Davut Durmaz ile şehit Ethem Hacımahmutoğlu'nun annesi Rahime ve babası Ali Murat Hacımahmutoğlu'na daha sonra evlerin tapuları teslim edildi.

Program süresince anne Hacımahmutoğlu gözyaşlarına hakim olamadı.

"Allah sizlerden razı olsun" diyen anne Hacımahmutoğlu, "Sizler var oldukça biz kendimizi yalnız hissetmiyoruz. Çok merhametliydi benim kuzum. Bir taneydi. Yiğit kalbi vardı." diye konuştu.

Şehit Murat Durmaz'ın babası ise "Allah razı olsun. Allah niyetlerini kabul etsin" dedi.

Murat Durmaz, 22 Ağustos 2016 tarihinde Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde, Ethem Hacımahmutoğlu ise 23 Nisan 2016 tarihinde Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hayırsever Vatandaştan Şehit Ailelerine Ev - Son Dakika


Advertisement