Hayırseverden Bursa'ya Huzurevi - Son Dakika
Yerel

Hayırseverden Bursa'ya Huzurevi

Hayırseverden Bursa\'ya Huzurevi

Bursa’ya hayırsever işadamı tarafından yaptırılacak huzurevinin protokolü imzalandı.

12.11.2014 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'ya hayırsever işadamı tarafından yaptırılacak huzurevinin protokolü imzalandı.

Merkez Yıldırım ilçesinde Eşrefliler Caddesi'ne yapılması planlanan huzurevi projesi için Bursa Valiliği ile Öztimurlar İnşaat arasında protokol imzaladı. Depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan 'Eşrefiler Kız Yetiştirme Yurdu', Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun teşebbüsüyle hayırsever işadamı Hasan Öztimur tarafından huzurevi olarak yeniden yapılacak. Yaklaşık bir yılda tamamlanacak huzurevi örnek bir proje olacak.

Tarihi vilayet binasındaki imza töreninde konuşan Vali Karaloğlu, "Daha önce içerisinde Eşrefiler Kız Yetiştirme Yurdu olarak kullanılan, fakat depreme dayanıklılık testlerinden geçemeyince yıkılan çok değerli bir arazimiz var. Bu araziye birhuzur evi yapmak veya yaptırmak gibi bir projemiz vardı. Birkaç hayırseverimiz bu güzel arazide ismimize bir huzurevimiz olsun istedi. Ama hepsinde çeşitli problemler çıktı. Sonra Hasan amca, oğullarıyla birlikte huzurevini üstlendi. 70 odası ve 140 kapasitesi olan bu proje ortaya çıktı. İnşallah birazdan imzalayacağımız protokolle, dünya döndükçe 'Hasan Öztimur Huzurevi' olarak kalacak. Bu zamana kadar pek çok hayır işinde bulunan Öztimurlar, kendi güçleriyle en kısa sürede bu binayı da bitirip hayırlısıyla hizmete açacak" dedi.

Yenişehir'de de huzurevi açılacağını anlatan Karaloğlu, "Zaten 1-2 ay içerisinde Yenişehir'de tefrişini yaptıktan sonra hizmete açacağımız bir huzurevimiz var. Bu konuda her geçen gün artan talep var. Maalesef gün geçtikçe çekirdek aile profilinde dışarıda kalan yaşlılarımızın, çaresiz ve kimsesiz büyüklerimizin kalacağı bir huzur yuvası olacak burası. Bu 13 dönümlük arazimizde tescilli ağaçlar var. Projede hassas davrandık. Hiçbir ağaca zarar gelmeden, yaşlıların yaşlıların bahçede bolca vakit geçirmek istediği bir yer olarak dizayn edildi" diye konuştu.

Hayırsever Hasan Öztimur da, "İnşallah bir yıl içerisinde herkese örnek olacak bir huzurevi binasını inşa edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından imzalanan protokol ile bir yılda tamamlanması planlanan huzurevi projesi resmiyet kazandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayırseverden Bursa'ya Huzurevi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement