Haymana'da Şehitler İçin Mevlit Okundu - Son Dakika
Yerel

Haymana'da Şehitler İçin Mevlit Okundu

Haymana\'da Şehitler İçin Mevlit Okundu

Haymana Muhtarlar Derneği tarafından 15 Temmuz şehitleri için 96 camide mevlit programı düzenlendi.

31.08.2016 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haymana Muhtarlar Derneği tarafından 15 Temmuz şehitleri için 96 camide mevlit programı düzenlendi.

15 Temmuz darbe girişimi esnasında şehit düşenler için Haymana ve köylerinde toplam 96 camide Haymana Muhtarlar Derneği tarafından mevlit programı düzenlendi. Büyük Cami'deki mevlide Haymana Kaymakamı Turan Erdoğan, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Haymana Garnizon Komutanı Ömer Seyhan, Haymana Muhtarlar Derneği Başkanı Abdülkadir Beşkaya, şehit Resul Kaptancı'nın babası Ömer Kaptancı ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Kur'an tilaveti ile başlayan programda eller semaya açılarak birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Haymana Muhtarlar Derneği Başkanı Abdülkadir Beşkaya, "15 Temmuz hiçbirimizin hafızasından silinmeyecek kadar yüreğimizde çok acı bir iz bırakmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerine, kurumlarımıza, hükümete ya da milletimize karşı yapılan her türlü darbe ya da saldırıya karşıyız. 15 Temmuz akşamı uçaklardan ve tanklardan atılan bombalar, hainlerin silahlarından çıkan mermilerle şehit olan vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu saldırıyı gerçekleştiren hainleri lanetliyor, ülkemize ve milletimize karşı bir daha böyle bir saldırının gerçekleşmemesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Haymana Belediye Başkanı Turgut ise, "15 Temmuz şehitlerini unutmama adına Muhtarlar Derneği ile beraber mevlit programı düzenledik. Rabbim hemşehrilerimizin duasını kabul etsin. Şehit olan vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Haymana Kaymakamı Erdoğan, fitnenin başının ezildiğini belirterek şunları söyledi:

"Bu darbe girişimine karşı halkımız bir oldu. Yıllardır süre gelen kardeşliği bozmak isteyenlere karşı Allah'ın izni ile bu fitnenin başı bu saatten sonra ezilmiştir. Bu ülkenin esaret bağlarını tutan eller kırılmıştır inşallah. Muhtarlar Derneği ile beraber Kaymakamlığımız bu programda bir olup şehitlerimizi unutmamıştır. Tüm şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı olan kardeşlerimize de tekrardan acil şifalar diliyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Haymana'da Şehitler İçin Mevlit Okundu - Son Dakika


Advertisement