Hayrabolu Osb'de İş İstihdamı Artacak - Son Dakika
Yerel

Hayrabolu Osb'de İş İstihdamı Artacak

Hayrabolu Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ahmet Biler, OSB bölgesine yapılacak yeni yatırımlar sayesinde iş istihdamının 2017 yılına kadar 3 bin kişiye ulaşacağına inandıklarını belirtti.

01.10.2015 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayrabolu Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ahmet Biler, OSB bölgesine yapılacak yeni yatırımlar sayesinde iş istihdamının  2017 yılına kadar 3 bin kişiye ulaşacağına inandıklarını belirtti.

Biler, AA muhbirine yaptığı açıklamada, geçen yılın Hayrabolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için oldukça iyi geçtiğini, istihdamdaki artışın sevindirici olduğunu söyledi.

1994 yılında kurulan Hayrabolu OSB'de 105 hektar alana sanayi arsası tahsisi yapıldığını ve 16 fabrikanın faaliyette olduğunu belirten Biler, bu fabrikalarda 450 kişinin istihdam edildiğini vurguladı.

OSB'de fabrika inşaatlarının devam ettiğini ifade eden Biler,  "OSB bölgesine yapılacak yeni yatırımlar sayesinde iş istihdamının 2017 yılına kadar 3 bin kişiye ulaşacağına inanıyoruz. Şu an OSB'de 29 fabrikanın inşaatı devam ediyor ve inşaatlar tamamlanması için çalışmalar sürüyor. Yaklaşık 45 fabrika, iki yıla kadar faaliyete geçmiş olacak ve istihdam edilenlerin sayısının üç binlere ulaşacak " dedi.

Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu da, Hayrabolu OSB'de istihdamın hızla arttığını belirterek, "OSB'de  yapılacak yatırımlar ile iş istihdamı yükseltmeye ve dışarıya göçü önlemeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Altayoğlu, Hayrabolu'nun nüfusunun 52 mahallesiyle birlikte 90 bin olduğunu ancak yaklaşık bu nüfusun yarıdan fazlasının çeşitli nedenlerle göç ettiğini vurguladı.

İş nedeniyle dışarıya göç eden insanların, fabrikalarda istihdam sağlayarak geri dönmesini sağlamaya çalışacaklarını dile getiren Altayoğlu, OSB'nin gelişmesi için ellerinden gelen desteği verdiklerini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayrabolu Osb'de İş İstihdamı Artacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement