Hayranı Olduğu Başkanın 3 Bin Fotoğrafı Evinin Duvarlarını Süslüyor - Son Dakika
Güncel

Hayranı Olduğu Başkanın 3 Bin Fotoğrafı Evinin Duvarlarını Süslüyor

Antalyalı işçi, evinin bir odasının duvarlarını hayranı olduğu Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in yüzlerce fotoğrafıyla süsledi.

19.03.2017 10:55  Güncelleme: 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da yaşayan Antalya Su ve Atıksu İdaresi çalışanı 37 yaşındaki Behçet Karagöz, hayranı olduğu Belediye Başkanı Menderes Türel için evinin bir odasını adeta fotoğraf müzesine çevirdi.

''MENDERES TÜREL ODASI''

Türel'in ilk göreve geldiği 2004 yılından sonra yaklaşık 10 yıldır hem kendi çektiği, hem arşivlerden bulduğu yaklaşık 16 bin fotoğrafı arşivleyen Behçet Karagöz, evinin bir odasının duvarlarını ise Menderes Türel'in 3 bine yakın fotoğrafıyla donattı. Türel'in ilk başkanlık yıllarından bugüne kadar sahada yaptığı çalışmalar ile katıldığı toplantılar, siyaset adamlarıyla birlikte olduğu kareler ve hatta evinde ailesiyle birlikte çekilen fotoğrafları karta bastırıp bir odanın duvarlarının tamamını donatan Karagöz, 'Menderes Türel Odası" ismini verdiği odadaki fotoğraflarla sergi açmaya hazırlanıyor. Karagöz'ün evine gelen ve fotoğraflarıyla dolu odaya giren ve fotoğrafları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kendisinin bile hatırlayamadığı bazı fotoğraflarla adeta nostalji turu yaptı.

10 YILDA 16 BİN FOTOĞRAF

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e olan sevgisini ve hayranlığını adeta evinin duvarlarına kazıyan Behçet Karagöz, 10 yıldır topladığı 16 bine yakın fotoğrafı özel bir hard diskte saklıyor. 'Menderes Türel Odası' yazılı bir tabelayı da odaya asan Karagöz, başkana olan duygularını anlatırken, evinde misafir etmenin de mutluluğunu yaşadı.

10 yıldır işinden arta kalan zamanının tamamını Menderes Türel fotoğraflarını toplamaya ve onları arşivlemeye ayırdığını anlatan Karagöz, Başkan Türel'e konuyu ilk söylediğinde başkanın inanamadığını ve 'benim odam mı var' diye sorduğunu söyledi. Aradan geçen zaman içinde bir kez Türel'i evinde misafir etmeyi başaran Behçet Karagöz, sergisini referandum için de promosyon olarak kullandığını söyledi. Köylerdeki çalışmalarda yanına bolca Menderes Türel fotoğrafı aldığını ve referandumda 'evet' sözü aldığı vatandaşlara dağıttığını söyleyen Karagöz, "Evime gelen misafirlerim de çok şaşırıyor. Partili partisiz bizim kapımız herkese açık, CHP'li arkadaşlarım da var MHP'li arkadaşlarım da. Bazıları eve gelip bu sergiyle karşılaşınca benim hayranlığımı ve gayretimi görüp 'AK Partili değilim ama evet diyeceğim' sözünü verdiler. Benim için bundan büyük mutluluk yok." dedi.

Sosyal medya hesapları baştan sona Menderes Türel fotoğraf ve söylemleriyle dolu olan Behçet Karagöz, arşivindeki 16 bin fotoğraftan 3 bin tanesini bastırdığını, evinin duvarındakilerin dışındakileri de gittiği yerlerde dağıttığını kaydetti.

"BEN DE OLMAYAN BİLE FOTOĞRAF VAR"

Bugün Behçet Karagöz'ün evine sürpriz bir ziyaret yapan Menderes Türel de adeta nostalji yaşadı. İlk belediye başkanı seçildiği 2004 yılından bu yana neredeyse attığı her adım ve buluştuğu her siyaset adamıyla birlikte fotoğraflarını inceleyen Türel, Karagöz'ün sadece fotoğraflarını arşivlemediğini, sabah akşam arayıp hatırını sorduğunu, ulaşamazsa mesaj attığını söyledi.

Behçet Karagöz'ün evinde fotoğraf arşivi yaptığını ilk söylediğinde teşekkür ettiğini, açıkçası çok fazla da inanmadığını söyleyen Menderes Türel, bir gün Manavgat'a geldiğinde önceden hazırlık yapıp odaya fotoğrafları asmasın diye habersiz olarak evine misafir olduğunu ve gördüğü manzara karşısında şaşkına döndüğünü söyledi. 2,5 yıl önce sadece 7 bin olan arşivdeki fotoğraf sayısının bugün 16 bine çıktığını öğrendiğini kaydeden Türel, "Bu iş heyecan meselesi, böyle dostlarımız bizim en büyük kazancımız. Birçok fotoğrafı ben bile hatırlamıyorum, bende olmayan fotoğraflar var. Mesela Sayın Cumhurbaşkanımız ABD'ye giderken maç seyrettiğimiz fotoğrafı yeni gördüm. Hem kendi çekiyor hem araştırıp dışarıdan topluyor. İlerde bir sergi açacak olursak Behçet'ten destek isteyeceğiz." dedi.



Hayranı Olduğu Başkanın 3 Bin Fotoğrafı Evinin Duvarlarını Süslüyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hayranı Olduğu Başkanın 3 Bin Fotoğrafı Evinin Duvarlarını Süslüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement