Hayrettin Yerlikaya Antrenörlük Yolunda - Son Dakika
Yerel

Hayrettin Yerlikaya Antrenörlük Yolunda

Hayrettin Yerlikaya Antrenörlük Yolunda

Sivasspor'un eski kaptanlarından Hayrettin Yerlikaya, Antalya'da katıldığı kursu başarıyla tamamlayarak antrenörlük yolunda ilk adımı attı.

06.06.2014 11:29  Güncelleme: 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SERHAT ZAFER - Sivasspor'da 15 yıla yakın top koşturduktan sonra 2012-2013 sezonu sonunda futbolu bırakan Hayrettin Yerlikaya, Antalya'da katıldığı kursu başarıyla tamamlayarak antrenörlük yolunda ilk adımı attı.

UEFA B Antrenör Lisansı Kursu'nu tamamlayan Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bundan sonraki futbol yaşamını antrenör olarak sürdürmek istediğini söyledi.

Profesyonel kariyerinde sadece Sivasspor'un formasını giyen Yerlikaya, futbolculuk döneminde gelen transfer tekliflerinin hiçbirini değerlendirmeyerek memleketinin takımının formasını giymeyi tercih ettiğini belirterek, "Futbolculuk dönemim bittikten sonra hedeflerim doğrultusunda antrenörlüğün ilk aşaması olan UEFA B Antrenör Lisansı Kursu'na katıldım. Kursu başarıyla bitirdim" dedi.

Kariyerinde iki defa A Milli Takım, üç kez de A 2 Milli Takım forması giyen Yerlikaya, Sivas amatör futbolundan yeni yıldızlar yetiştirmek için kolları sıvayacağını dile getirdi.

Sivasspor'da yerli ve yabancı birçok teknik adamla çalıştığını, teknik direktörlerin antrenman metotlarını not aldığını belirten Yerlikaya, "Bundan sonraki hedefim, bilgi birikimimi antrenör olarak gençlere, yetenekli arkadaşlara aktarmak. Elimden geldiği kadar, yeni futbolcular yetiştirmek istiyorum, inşallah bunda da başarılı olurum. Yıllarca Sivasspor'da oynadım, Sivasspor'un formasını 15 yıl terlettim. En büyük hedefim, Sivasspor'u çalıştırmak" diye konuştu.

Futbolu bıraktıktan sonra Sivas'ta amatör liglerde top koşturan gençleri izleme fırsatı bulduğunu ifade eden Yerlikaya, kentteki yetenekli isimleri Türk futboluna kazandırmayı hedeflediğini belirterek, şunları söyledi:

"Nice Hayrettin Yerlikaya'ları, Ziya Erdal'ları ve İbrahim Toraman'ları futbola kazandırarak Sivasspor'u külfetten kurtarmak istiyorum. Gençlere elimden geldiği kadar bilgi birikimimi aktarırsam ne mutlu bana. İnşallah antrenörlük hayatımda bunları başarırım diye düşünüyorum. Sivaslı gençlerin çok iyi potansiyeli var ve bunları açığa çıkarmak bizlerin görevi."

Yerlikaya, antrenörlüğe kısa süre sonra başlamayı umut ettiğini dile getirdi.

Sivasspor'un, Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos yönetiminde başarılı bir sezon geçirdiğini belirten Yerlikaya, "Çok fazla alternatifli olmayan bir kadroyla iyi bir sezon geçirdiklerini düşünüyorum. Sivasspor ve Roberto Carlos adına başarılı bir sezondu" dedi.

Sivasspor'da şampiyonluğu kıl payı kaçırdıkları 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarını hiç unutamadığını anlatan Yerlikaya, taraftarlarda güzel anılar bıraktıklarını belirtti.

Yerlikaya, 2013-2014 sezonunu 5. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazanan kırmızı-beyazlı ekibin, şampiyonluğu kovaladığı sezonlardaki ivmeyi yeniden yakaladığını dile getirerek, Sivasspor'un başarısının devam edeceğine inandığını sözlerine ekledi.

Yerlikaya'nın karnesi

Sivas Amatör Lig takımlarından Tarımspor'da futbola başlayan ve bir süre Çimentospor'un formasını giyen Yerlikaya, 1998 yılından 31 Mayıs 2013'e kadar Sivasspor'da top koşturdu.

Bir dönem kaptanlığını yaptığı Sivasspor'da önemli başarılara imza atan ve A Milli Takım'a kadar yükselen Yerlikaya, 2012-2013 sezonu sonunda profesyonel futbolculuk kariyerini noktaladı.

Türkiye Futbol Federasyonunun sitesinden alınan verilere göre Hayrettin Yerlikaya'nın Sivasspor karnesi şöyle:

Maç Kategorisi Toplam Maç Toplam Gol Süper Lig 179 5 Türkiye Kupası 25 - PTT 1. Lig 98 7 2. Lig 9 1 - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayrettin Yerlikaya Antrenörlük Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement