Hayri İnönü ve Sarıgül Arasında İpleri Koparan Anket - Son Dakika
Güncel

Hayri İnönü ve Sarıgül Arasında İpleri Koparan Anket

Şişli Belediyesi'nde istifayla neticelenen Hayri İnönü ve Emir Sangül arasındaki gerginliğe Sarıgül'ün yaptırdığı anketin neden olduğu ortaya çıktı.

20.12.2014 10:29  Güncelleme: 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Emir Sarıgül arasındaki gerginliğin en büyük nedenlerinden biri, Sarıgül'ün yaptırdığı ankette "Önümüzdeki dönemde Emir Sarıgül'ün belediye başkanı olmasını destekler misiniz?" sorusuna yer vermesi oldu.

Şişli Belediyesi'nde, Başkan Hayri İnönü ve Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül arasında bir süredir devam eden gerginliğin ardından, Emir Sarıgül görevinden istifa etti. Taraflar arasında iplerin kopmasında, Sarıgül'ün bir araştırma şirketine yaptırdığı anketin de payı büyük. Habertürk'ün ulaştığı "Şişli Belediyesi Performans Araştırması" başlıklı anket çalışmasının, Hayri İnönü'nün pozisyonunu zayıflatmaya yönelik olduğu iddia ediliyor.

DANIŞMANLAR İSTİFA ETTİ

İddiaya göre İnönü, Sarıgül'e bağlı müdürlükleri kendisinden aldı ve yetkilerini kısıtladı. CHP'nin 29 meclis üyesinin tamamı Sarıgül'ün yanında yer aldı. Meclis toplantısına gelmeyen İnönü, aldığı müdürlükleri ve yetkileri iade etti. İnönü bu karardan sonra ABD'ye giderken, yerine de Başkanvekili Emir Sangül'ü bıraktı. İnönü'nün danışman olarak getirdiği 8 kişiden 4' ü bu süreçte istifa etti.

ODASINA ŞİFRELİ KAPI YAPTIRDI

Emir Sangül'ün fiili olarak belediyeyi yönetmek istediği ve Hayri İnönü'nün geri planda kalmasını istediği iddia edildi. Bu arada Hayri İnönü'nün, seçildikten kısa bir süre sonra kendi odasına şifreli bir kapı yaptırdığı öğrenildi.

İPLERİ KOPARTAN ANKET

30 Mart seçimlerinden kısa bir süre sonra başlayan İnönü-Sangül arasındaki gerginliğin ardındaki ankette, "Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'yü ne derece tanıyorsunuz?", "Şişli Belediye Başkanvekili Emir Sarıgül'ü ne derece tanıyorsunuz?", "Hayri İnönü'yü ne derece beğeniyorsunuz?", "Önümüzdeki dönemde Hayri İnönü'nün Şişli Belediye Başkanlığı'ndan ayrılıp Emir Sarıgül'ün belediye başkanı olmasını destekler misiniz?" gibi sorular yer alıyordu. (Kaynak: Habertürk)

Hayri İnönü ve Sarıgül Arasında İpleri Koparan Anket
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Hayri İnönü ve Sarıgül Arasında İpleri Koparan Anket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Anadolu: Babasından bıktık oğlu geldi 39 2 Yanıtla
  • Mahmut: Sokaklar caddeler leş gibi bunların yaptığı belediyecilikten ne olur şerefsizler ceplerini doldursunlar 70 trilyon nerde emir sarıgül 29 1 Yanıtla
  • Aydın mutlu: Padişah zatı muhterem, düşünün CHP nin başında olduğunu, hatta başbakan olduğunu düşünün!!! Oğlunun neler yapabileceğini, hayal edin, yolsuzluk haftası düzenleyenlere kapak olsun, adam şifreli kapı yaptırmış ! Neden acaba?? 28 0 Yanıtla
  • Antepli: Bu nasıl bir sosyal demokrat partidir? Hanedanlık sanki şişli belediyesi. 27 1 Yanıtla
  • Karadereli: İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri derhal hareke geçip, bu belediyeyi incelemeye alması gerekir. O zaman bu baba oğul hizmet aşkını! bu millet görsün, bu borç batağı nereden gelmiş, bu alaşağı etme hırsı neden kaynaklanıyor, adı sanı duyulmamış bilgi birikimi olmayan EMANETÇİ BIRAKILAN bir çocuğun Belediye Başkanlığına soyunmasının altında neler yatıyor bu millet görsün. Bu zor değil hemen bugn başlatılmalıdı. 'Şeffaflığı, demokratik yönetimi halk ve halkk için yapılan siyaseti' görüp anlayalım. BİZİ UYUTUYORLAR VEYA ÖYLE ZANNEDİYORLAR. 24 0 Yanıtla Sarı GUL: Zaten çıkmıştı fakat medya ve CHP cok profosyenel şekilde üstünü örttü. İnternet araması yap sarıgül hakkında bulacaksın 5 0
  • Niko: Hıtsızın kralı bunlar 21 2 Yanıtla
  • Dert: Babadan oğula belediye başkanlığı acaba miras ta bırakılıyormu başkanlık başkası yapsa DÜNYAYI yıkarlar 23 0 Yanıtla
  • Karadereli: Bu nasıl hırstır ki, bitmek tükenmek bilmiyor seçilmiş insanı alaşağı etmenin yolları aranıyor sizce bunun nedeni hizmet aşkı mı? İnsan gülmeden edemiyor ama ciddi der var. HİZMET YOK, alt yapı sorunu olmayan ancak Türkiyenin en çok borç batağında olan ilçe şimdi düşünün bakalım hangi sonucaulaşırsınız. 19 1 Yanıtla
  • SERO: GELDE CHP YE OY VER NASIL GARİP BİR PARTİ OLDU ŞAŞIYORUM . 17 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın
    10:41 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan bir sandalye fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekipleri ve çalışanların müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangınla ilgili polis ekipleri tarafından tahkikat başlatıldı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement