Haysev'den Gerede'de Köpek Ölümlerine Tepki - Son Dakika
Güncel

Haysev'den Gerede'de Köpek Ölümlerine Tepki

Haysev\'den Gerede\'de Köpek Ölümlerine Tepki

Hayvan Severler (HAYSEV) Derneği Başkanı Defne Yazıcıoğlu, Bolu'nun Gerede İlçesi'nde kuduz şüphesiyle köpeklerin öldürülmesine tepki gösterdi.

23.03.2015 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayvan Severler (HAYSEV) Derneği Başkanı Defne Yazıcıoğlu, Bolu'nun Gerede İlçesi'nde kuduz şüphesiyle köpeklerin öldürülmesine tepki gösterdi. Defne Yazıcıoğlu kuduz şüphesi görülen köpeklerin karantinaya alınması gerektiğini belirterek, "Böyle bahanelerle katliamı geçerli kılmak ne insanlığa ne de vicdana yakışır" dedi.

Bolu'ya gelen HAYSEV Derneği Başkanı Defne Yazıcıoğlu ve dernek yöneticileri basın toplantısı düzenlediler. Geçtiğimiz günlerde Gerede'de kuduz şüphesiyle köpeklerin öldürülmesine tepki gösteren Defne Yazıcıoğlu, "HAYSEV olarak çok üzüldük. HAYSEV olarak çok büyük bir kitleye hitap ediyoruz. Özellikle sosyal medyada çok büyük tepki aldı Gerede Belediyesi. Çünkü belediyelerin esas amaçları sadece insana değil, çevreye ve içindeki bütün canlılara hizmet vermesidir ve aynı zamanda eğitici olmasıdır. Ancak Türkiye'nin bir çok yerinde ve maalesef Gerede'de hayvanların zincirin en zayıf halkası olarak görülüp, katledilip göz önünden kaldırılması olayını gördük. Bunlar çok acı bir şekilde gerçekleşti. Gerede'de dere yatağından çıkan ölü hayvanlar, Aladağ'da donarak ölen hayvanlar bizi derinden yaraladı. Biz insanlarla hayvanların beraber yaşayabilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Yazıcıoğlu kuduz şüphesi görülen köpeklerin karantinaya alınması gerektiğini açıklayarak, "Gerede'de bir barınak var. Aslında hayvanları orada aşılamak, kısırlaştırmak, yaşatmak ve yuvalandırmak için şartlar uygun. Ama bomboş olduğunu öğrendik. Bu çok soru işaretleri olan bir durum. Bunun için belediyelerin bir bütçesi var. Bahaneleri ise kuduz. Kuduzu gözünden bakıp anlayabilecek bir veteriner hekim varsa lütfen acilen gelsin bizimle çalışmaya başlasın. Çünkü böyle bir şey yok. Kuduz şüphesi varsa hayvan karantinaya alınır, bakılır ve gerçekten böyle bir şey varsa tedbiri alınır. Böyle bahanelerle katliamı geçerli kılmak ne insanlığa, ne de vicdana yakışır" dedi.

HAYVANLAR OYUNCAK DEĞİL

Terk edilmiş hayvanların barınaklarda hayata küstüğünü söyleyen Yazıcıoğlu, çocuklarına köpek alacak ailelere şu tavsiyede bulundu:

"Herkes ya golden ya da küçük köpek sahibi olmak istiyor. Bu hayvanlar ev ortamında büyümüşler, bir aile bulduğunu düşünüyor ve birden kendini sokakta buluyor. Düşünebiliyor musunuz hayvanın psikolojisini. Üstelik sokaktaki köpekler kadar da kuvvetli değil. Bu noktada ailelere ve okuldaki öğretmenlere çok büyük iş düşüyor. Bu konu sadece aileye bırakılması doğru olmayan, eğitim olarak da verilmesi gereken bir şey. Biz çoğu zaman çocuklarınıza pelüş hayvan alın diyoruz. Bunlar oyuncak değil. Nefes alan, bakılması gereken ve ömür boyu onun arkasında durmanız gereken varlıklar. Size güveniyorlar, sizden başka hiçbir güvenceleri yok ve siz onları yarı yolda bırakıyorsunuz. Aileler çocuklarını tatil dönemlerinde bisiklet türü şeylerle de mutlu edebilirler. Lütfen, hayvanlar oyuncak değil. Eğer terk edilmiş hayvanların ne duruma düştüklerini ve yaşadıkları acıları görmek isteyen varsa barınaklara bir gitmelerini tavsiye ederiz. Bir barınağa gidip, terk edilmiş bir köpeğin hayata küsmesini hatta intihar edişini görsünler. Sanırım aynı hatayı bir daha yapmayacaklardır" - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Haysev'den Gerede'de Köpek Ölümlerine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorum'da Polis Aracıyla Motosiklet Çarpıştı: Motosiklet Sürücüsü Yaralandı
    05:45 Çorum'da Polis Aracıyla Motosiklet Çarpıştı: Motosiklet Sürücüsü Yaralandı

    Çorum'un Buharevler Mahallesi İlim Yayma Kavşağı'nda meydana gelen trafik kazasında, polis aracıyla motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Polis aracıyla çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı
    05:45 Polis aracıyla çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı

    Çorum'da meydana gelen trafik kazasında, polis aracıyla çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı. Kaza sonucunda yaralanan sürücü, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • New York Metro Sistemine Yapay Zeka Tabanlı Silah Tespit Sistemi Entegre Ediliyor
    05:09 New York Metro Sistemine Yapay Zeka Tabanlı Silah Tespit Sistemi Entegre Ediliyor

    New York'un metro sistemine entegre edilecek yeni bir yapay zeka tabanlı silah tespit sistemi, metropolün güvenliğini artırmak için test edilmeye başlanıyor. Bu girişim, Belediye Başkanı tarafından duyuruldu ve yolculara güvenlik hissi vermeyi amaçlıyor. Sistem, istasyonlardaki dönüş kapılarında konumlandırılacak ve bir kişi silah taşıyorsa bunu tespit edecek. Yapay zeka, algılanan bilgileri değerlendiriyor ve şüpheli bir nesne bulduğunda alarm veriyor. Bu teknoloji, tüm yaygın silahların imzalarını tanıyabiliyor. Testler üç ay sonra başlayacak ve süreçte diğer tedarikçilerin sistemleri de değerlendirilecek.

  • Muş'un Varto ilçesinde ilk kez bir kadın muhtar adayı
    04:45 Muş'un Varto ilçesinde ilk kez bir kadın muhtar adayı

    Muş'un Varto ilçesine 20 kilometre mesafede bulunan Çallıdere köyünde bir kadın, muhtar adayı oldu. 27 yaşındaki Bahar İncesu, köydeki sorunları çözmek ve gençlere yol göstermek amacıyla adaylığını ilan etti. İncesu, seçimle ilgili bilgileri almak üzere İlçe Seçim Kuruluna başvurdu. İncesu, ailesinin onayını aldıktan sonra 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan seçimde muhtar adayı olacağını söyledi. Ayrıca, köyün yol sorununu çözmek için çalışmalar yapacağını ve gençlere devlet teşviklerini getirmek için çaba göstereceğini belirtti.

  • Elazığ'da 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    04:15 Elazığ'da 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Elazığ'ın merkezinde saat 03.25'te 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada, depremin olumsuz bir duruma yol açmadığı belirtildi. Deprem sonrası bazı vatandaşların evlerinden dışarı çıktığı görüldü.

  • Elazığ Merkezinde 4.7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    03:57 Elazığ Merkezinde 4.7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    AFAD, Elazığ merkezinde saat 03.25'te meydana gelen depremin 13.83 kilometre derinlikte ve 4.7 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

  • Elazığ'ın merkezinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:55 Elazığ'ın merkezinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Elazığ'ın merkezinde saat 03.25'te meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem sonrası herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. AFAD tarafından yapılan açıklamada, saha tarama çalışmalarının devam ettiği ve etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinin iletilmiştir.


Advertisement