Haytap'tan Başkan Şirin'e Teşekkür - Son Dakika
Yerel

Haytap'tan Başkan Şirin'e Teşekkür

Haytap\'tan Başkan Şirin\'e Teşekkür

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, HAYTAP Basın Sözcüsü Şule Baylan’ı konuk etti.

08.06.2016 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, HAYTAP Basın Sözcüsü Şule Baylan'ı konuk etti. Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ne yönelik görüş alışverişinde bulunulan ziyarette Başkan Şirin'e teşekkür eden Baylan, "Turgay Bey ile tanışmak amacıyla bir araya geldiğimiz bu ziyarette kendilerinin iyi niyetlerine de şahit olduk. Basına yansıyan köpek fotoğraflarının tedavi amaçlı barınakta olduğunu tekrar dile getirdiler. Eminim tüm sorunlar çözüme kavuştuğunda, güzel gelişmelerin ardından yine bir araya gelip canlarımıza daha neler yapabileceğimiz noktasında olacağız" dedi.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Basın Sözcüsü Şule Baylan, hayvansever Onur Demir ile birlikte Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin'i ziyarette bulundu. Ziyaretlerine periyodik aralıklarla Turgutlu Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nde görev alan Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı veteriner Merve Ece Şahin de eşlik etti.

Baylan, geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen bakım ve tedavi merkezine yönelik Başkan Şirin ile görüş alışverişinde bulundu. Türkiye çapında gerçekleştirdikleri çalışmalarla hayvanların bakım, beslenme ve tedavi gibi temel yaşam haklarını korumaya gayret ettiklerini söyleyen Baylan, "Elbette Turgutlu'dan bizleri üzen haberler almıştık. Kamuoyunda da yer aldı. Ancak bizler Belediye Başkanı Sayın Turgay Şirin ile tanışarak kendilerinden net bilgi almak istedik. Görüşmelerimizde ortaya çıkan durum Turgay Bey'in tamamen iyi niyet ve özverisinin dışında yaşanan gelişmeler, dolayısıyla hasta köpeklerin fotoğraflarını gören hayvanseverlerimizde oluşan olumsuz algıdır. Turgay Bey, barınakta hasta köpek olmasının doğal olduğunu çünkü söz konusu merkezin hayvanları tedavi etmek amaçlı faaliyet gösterdiğini dile getirdi. Bunun yanında barınağa yeni getirilen söz konusu hasta hayvan fotoğraflarının servis edilmesinden dolayı üzgün olduklarını söylediler. Sağolsunlar iyi durumda olmayan merkeze yönelik önemli girişimlerde bulunmuşlar. Yeni bir barınak yapımı konusundaki girişimleri var. Büyükşehir belediyesinden de sürekli veteriner talep etmişler. Bunun yanı sıra sokak hayvanlarına yönelik beslenme odakları, bayat ekmek toplama kutuları gibi faydalı çalışmalar içerisinde de olmuşlar. Eminim tüm sorunlar çözüme kavuştuğunda, güzel gelişmelerin ardından yine bir araya gelip canlarımıza daha neler yapabileceğimiz noktasında olacağız. Bu anlamda bizleri kabul ettiği ve hayvanlar adına gayret içerisinde oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

"VİCDANİ SORUMLULUK TAŞIYORUZ"

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, temennilerinin basına yansıyan konuların 'hayvansever bir şehir Turgutlu'ya' dönüşmesi olduğunu ifade ederek, "Makamımızda sizleri ağırlamaktan ziyade bir hayvansever olarak sizlerle bir arada olmaktan memnuniyet duydum. Sizlerin de bahsettiği gibi bir iki fotoğrafın ki hasta ve kötü durumdaki köpeklerin yer aldığı fotoğrafların bizleri hedef almasından öte bir an önce iyileşmesi adına çaba sarf ettiğimiz esnada basında yer alması bizleri oldukça üzdü. Ancak sizler de biliyorsunuz zaten barınaklar hastalıklı olan hayvanlarımızın tedavileri için vardır. Tedavi sürecin başlanılan köpeklerin fotoğrafları çekilerek basına servis edilmesi elbette yanlış bir kanıya sebebiyet verdi. Bizler konuyu dile getirdik. Açıklamalarda bulunduk. Turgutlu Belediyesi olarak imkanlarımızı kullandığımızı ifade ettik. Çünkü resmi bir görevin yanı sıra en önemlisi vicdanen bir sorumluluk taşıyoruz. Hayvanlarımızı bakım, tedavi, beslenme gibi temel ihtiyaçlarına karşılık vermek zorundayız. Sizlerin ziyaretleri de ayrıca bir önem taşıyor. Sizler doğruyu ve doğru çerçevesinde daha neler yapılabilir diye çaba sarf ediyorsunuz. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte ilçemizdeki derneklerin olduğu gibi HAYTAP olarak sizlerin desteğini alacağız. Aynı amaç doğrultusunda güzel çalışmalar, faydalı projeler yapabileceğimizi düşünüyorum. Sayenizde yanlış kanının gerçeğini tekrar dile getirme fırsatı bulduk. Biz yeni merkez çalışmalarımızı hızlandırdık. Süreç tamamlandığında bu kez yeni merkezde basının karşısında olacağız" dedi.

Hayvansever Onur Demir de sosyal medyada yer alan fotoğraflar dolayısıyla gerçekleştirdikleri ziyarette olumlu gelişmeler hakkında bilgi edindiklerini belirterek, sorunların aşılarak hayvanların daha rahat bir ortama kavuşması dileğinde bulundu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Haytap'tan Başkan Şirin'e Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement