Hayvan Atıklarından Enerji Üretilecek - Son Dakika
Güncel

Hayvan Atıklarından Enerji Üretilecek

Hayvan Atıklarından Enerji Üretilecek

Oğuzeli Kaymakamlığı köylerdeki hayvan atıklarının çevreyi kirleterek çeşitli hastalıklara sebebiyet vermesinden dolayı atıkların toplanıp enerjiye dönüştürülmesiyle ilgili bir proje başlattı.

25.02.2014 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oğuzeli Kaymakamlığı köylerdeki hayvan atıklarının çevreyi kirleterek çeşitli hastalıklara sebebiyet vermesinden dolayı atıkların toplanıp enerjiye dönüştürülmesiyle ilgili bir proje başlattı. Başlatılan proje ile hayvan atıklarından enerji üretilmesi ve bölge halkının kalkınması amaçlanıyor.

Kaymakamlık tarafından bir ilke imza atılarak hayata geçirilen proje, Birleşmiş Milletler ve GAP İdaresi tarafından başarılı bulundu. Faaliyete geçirilen 'Biogaz Tesisi' ile Oğuzeli'nde çevre kirliliğinin önlenmesi ve elektrik ihtiyacının hayvan atıklarından sağlanması amaçlanıyor. Hayvansal katı atık potansiyelinde ilk beşe giren Oğuzeli ilçesinde, bu proje ile küçük bir hidroelektrik santrali eşdeğerinde enerji üretilecek. Projenin son aşamasında ise tesis bölgesinden toplanan hayvansal atıklar fermantasyona tabi tutularak ortaya çıkan gazın enerjiye dönüşümü sağlanacak. Çiftçiler açısından da önem arz eden bu proje ile artık çiftçiler, kullanıma hazır kaliteli gübre kullanabilecek. Oğuzeli ilçesi, yıllık 250 bin ton gübre rezervine sahip.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Arif Gül, "Birleşmiş Milletler temsilcisi desteğiyle uluslararası bir platforma taşınan projemiz, ilçemize maddi ve manevi anlamda büyük kazanç sağlayacaktır. Projemiz sadece ilçemiz adına değil, tüm Türkiye adına katma değeri olacak uluslararası bir projedir" ifadelerini kullandı.

Toplantı sonrasında Kaymakam Gül, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Oğuzeli Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Kaymakam Arif Gül'ün yanı sıra, Birleşmiş Milletler temsilcilerinden Birleşmiş Milletler Programı Kıdemli Proje Yöneticisi Bülent Açıkgöz, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Koordinatörü Muhyettin Sirer, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Uzmanı Müslüm Altun, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Pınar ve ekibi ile birlikte çiftlik sahipleri katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hayvan Atıklarından Enerji Üretilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement