Hayvan Bakımevindeki Görüntülerle İlgili 2 Kişi Hakim Karşısında - Son Dakika
Güncel

Hayvan Bakımevindeki Görüntülerle İlgili 2 Kişi Hakim Karşısında

Hayvan Bakımevindeki Görüntülerle İlgili 2 Kişi Hakim Karşısında

MANİSA'nın Saruhanlı İlçesi'nde 2014 yılında hayvan bakımevinde hayvan iskeletleri gören hayvanseverlerin suç duyurusu üzerine haklarında görevi ihmalden 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan bir veteriner ile bir bakımevi çalışanının yargılanmasına Manisa 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

10.10.2016 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA'nın Saruhanlı İlçesi'nde 2014 yılında hayvan bakımevinde hayvan iskeletleri gören hayvanseverlerin suç duyurusu üzerine haklarında görevi ihmalden 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan bir veteriner ile bir bakımevi çalışanının yargılanmasına Manisa 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Erbirliler ve bir grup hayvanseverin Saruhanlı Hayvan Bakımevi'ndeki hayvan iskeletleri nedeniyle yaptıkları suç duyurusunun ardından yargılama süreci başladı. Manisa 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü ilk duruşmasında tanık ifadeleri dinlendi. Saruhanlı Hayvan Bakımevi'nde meydana gelen olayla ilgili 2 yıl sonra başlayan davaya, Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Erbirliler, Hayvanlara Adalet Platformu Temsilcisi Avukat Mustafa Çakı ve tanıklar katılırken, veteriner hekim İ.K ve bakımevi çalışanı M.Ö. ise gelmedi.

Tanıkların dinlendiği duruşma, olayın meydana geldiği Saruhanlı'da devam etmesi için 19 Ekim'e ertelendi. Hayvanlara Adalet Platformu Temsilcisi Avukat Mustafa Çakı, veteriner hekim ve bir çalışanın görevi ihmal suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile yargılandığını söyledi. Davanın örnek olacağını ifade eden avukat Çakı, "Davanın açılmış olması bile örnek bir karardır. Bundan sonra belediyelerin bakımevlerinde çalışan veteriner hekim ve çalışanlar görevlerini ihmal ettiklerinde yada hayvanlara kötü davrandıklarında adaletle yüz yüze geleceklerini görecekler" dedi.

TANIK İFADELERİNDEKİ DETAYLAR

Saruhanlı Hayvan Bakımevi'nde gördükleri manzaraları anlatan tanıkların ifadeleri vicdanları sızlattı. Tanık ifadelerinde kafesler içinde çürümüş hayvan ölüleri, öldükten sonra yakılmış hayvanlar, kurtlanmış yiyecekleri hayvanların yemeye çalıştığı gibi detaylar yer aldı. Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Erbirliler, bakımevinde gördükleri manzara ardından AK Partili Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, hem de bakımevi çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ancak, belediye başkanının yargılanmasına izin verilmediğini söyledi. Bakımevi çalışanlarının yargılanmasına izin verilmesinin kendileri için güzel bir gelişme olduğunu kaydeden Erbirliler, davayı sonuna kadar takip edeceklerini söyledi.

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hayvan Bakımevindeki Görüntülerle İlgili 2 Kişi Hakim Karşısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement