Hayvan Barınağını Herkes Ziyaret Edebilir - Son Dakika
Yerel

Hayvan Barınağını Herkes Ziyaret Edebilir

Hayvan Barınağını Herkes Ziyaret Edebilir

Niğde Belediyesi Hayvan Barınağı konusunda ortaya atılan iddialar konusunda Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, açıklamalarda bulundu.

22.09.2014 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Belediyesi Hayvan Barınağı konusunda ortaya atılan iddialar konusunda Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, açıklamalarda bulundu.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Son 3-4 gündür Niğde'mizin ve genelde sosyal medya da yer alan Niğde hayvan barınağı ile ilgili görüntüler ve söylentiler olduğu iddiası ile hayvan barınağında yaptığımız ziyaretlerde gördüğümüz üzere bir takım iddiaların doğru olmadığını söyleyebiliriz" dedi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Hayvan Barınağı herkese açık. Hem basın mensuplarımız hem de isteyen hemşerilerimiz hayvan barınağını gezebilirler, görebilirler. Hayvan barınağında sorumlu arkadaşlarımız, sorumlu veterinerimiz personelimiz halihazır bir şekilde hepsi çalışıyor. Elbette hayvan barınağına etraftan, çevre köy ve kasabalardan toplanıp getirilen hayvanlar içerisinde hasta olanlar ya da çarşıda hepimiz araç kullanıyoruz, herhangi bir otomobilin çarptığı köpekler de getiriliyor, yaralı köpeklerde gelebilir ama bunların hayvan barınağında oluyormuş gibi yansıtılması doğru değil. Sonuçta hastaneye kim gider hastalar. Trafik kazasından, ya da normal hastalar gider. Yani hastanede bir yaralı yatıyorsa bu hasta dışarıda yaralanarak hastaneye gider. Dolayısı ile otomobillerin çarptığı hayvanlar hayvan barınağında tedavi ediliyor. Ayağı olmayan köpekler hayvan barınağına getiriliyor. Sonuçta burası bir hayvan barınağı. Bu tür durumlar olabilir. Fakat bunların hayvan barınağında o hale geldiği manası çıkartılmaması gerekiyor. Temizlik noktasında da, bakım noktasında da yeme içme noktasında da son derece çalışan personelimiz gayretli. Çalışan personelimize ben teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kısırlaştırma ünitesi kurulacak

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Basın mensuplarımıza tavsiye ediyorum, gidip hayvan barınağımızı gezebilirler. Sadece bir gün değil her zaman her gün gidip hayvan barınağını ziyaret edebilirler. Hayvan barınağımızda aksayan bir durum yok. Niğde Belediyesi hayvan barınağına tüm köy ve kasabalarımızdan hayvanlarında Niğde Belediyesi hayvan barınağına geldiğini söyleyebilirim. Bu noktada Niğde Belediyesi olarak bir adım daha atarak şu anda gözlemlediğimiz eksikliklerden bir tanesi Niğde Belediyesi Hayvan Barınağında bir ameliyat ünitesi yani kısırlaştırma ünitesi kurulması gerekiyor. Dişi ve erkek hayvanların kısırlaştırma ünitesinde kısırlaştırarak fazla köpek üremesinin önüne geçmemiz gerekiyor" dedi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Veteriner İşleri Müdürlüğümüze ve hayvan barınağımızdaki sorumlu veterinerimize verdiğimiz talimat sonucunda kısa sürede hayvan kısırlaştırma ünitesi kurarak bunu da burada gerçekleştirmiş olacağız. Hayvan kısırlaştırma ünitemiz dışında bir eksiğimiz yok sadece kısırlaştırma ünitesini kuracağız" şeklinde konuştu.

İlçelerimizde de hayvan barınağı olması gerekiyor

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "İlçelerimizde de hayvan barınağı olması gerekiyor. Hayvan barınağını hangi ilçemiz yaparsa yapsın Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın yüzde elli hibesi var. Hayvan barınağını kasaba belediyeleri de yapabilir. Her Belediye yüzde elli Bakanlık destekli yüzde elli belediye destekli hayvan barınağı yapabilir. Her belediyenin kendi bileceği bir konu ama Bor ilçemizde de bir hayvan barınağı olursa Niğde Belediyesi hayvan barınağının yükü biraz hafifler. Bu konuyu da önümüzdeki günlerde Bor Belediyesi ile görüşerek böyle bir yola gidebiliriz. İhtiyacımız varsa da ikinci bir hayvan Barınağını Niğde'de yaparız. Hayvan barınağı ile ilgili biz kesinlikle duyarlıyız. Niğde Belediyesi ve Belediye Başkanı olarak bu güne kadar hayvan barınağı ile ilgili bana gelen hiç bir talebi geri çevirmedim. Bundan beş yıl önce hayvanlar zehirlenerek toplanırdı ve toplanırken de ölmüş köpeklerin ismi telsizlerden 'çöp bidonu' olarak anons edilirdi. Biz bunların hepsini sonlandırdık. Hayvan barınağını yaptık. Bu konuya duyarlıyız, tüm hayvanların yaşamını devam ettirebilmesi noktasında bu konuya duyarlıyız. Köpeğin ayrı bir yeri var. Niye ayrı bir yeri var, sayısal olarak çok fazla ve çocuklar okula gidip gelirken köpek tarafından uğrayabileceği saldırı söz konusu. Bu bakımdan köpekle ilgili daha hassas olmamız gerekiyor bunun bilinci içerisindeyiz. Bu günden sonra da daha hassas davranmaya devam edeceğiz" dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı makamında ziyaret eden Haytap Hayvan Hakları Federasyonu Muğla Temsilcisi Türkan Dağdelen, barınak konusunda ve kendilerine gösterdikleri ilgi konusunda teşekkür ederek hediye sundu.

Haytap Hayvan Hakları Federasyonu Muğla Temsilcisi Türkan Dağdelen'den Belediye Başkanı Akdoğan'a teşekkür

Haytap Hayvan Hakları Federasyonu Muğla Temsilcisi Türkan Dağdelen; "Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'a bizi dostça karşıladığı için çok teşekkür ediyorum. Niğde'ye gelmekten son derece memnunum. Keşke çok önce gelseydim kendimi geç kalmış gibi hissediyorum. Niğde'ye gelme nedenimiz basına da medyaya da yansıdı. Ne yazık ki Niğde barınağından hoş olmayan görüntüler, insanın içini acıtan olayların dışarıya yansımasıyla biz hayvan hakları savunucuları Niğde'ye gelme gereği duyduk" dedi.

Sokak hayvanları rehabilite merkezlerinde sorun sadece Niğde'de yaşanmıyor

Dernek Temsilcisi Dağdelen; "Sokak hayvanları rehabilite merkezlerinde sorun sadece Niğde'de yaşanmıyor. Bazı illerde de çok kötü durum mevcut. Herhangi bir rehabilite merkezinde işler ters gittiği zaman genelde ilk işimiz Belediye Başkanlarına yüklenmek oluyor. Bunun çok yanlış olduğunu biliyorum. Genelde sorun Belediye Başkanından kaynaklanmıyor. Altında o işi yapmakla yükümlü arkadaşların eksikliğinden kaynaklanıyor. İhmalinden kaynaklanıyor. Bu olaylar patlak verdiğinde Belediye Başkanımızı aradım. Birazcık hararetli bir konuşma başlasa da Başkanımız dedi ki; 'Türkan hanım ben böyle olmak istemiyorum ben orda her şeyi sağladığımı düşünüyorum' diyerek Niğde'ye davet etti. Bu teklifin üzerine hemen harekete geçtim. Biz de zaten bağcıyı dövmeye değil üzüm yemeye geldik. Barınakta çalışmalar yaptık. Eksiklikler var mı var. İhmal var mı var. Ama Başkanın iyi niyeti ile sağ duyusu güler yüzü ile tüm konuları halledeceğiz. Çünkü kendisi bize söz verdi. Başkanımız bize 'isteklerimizin tamamını elinden geldiği sürece önünüze sunacağım' dedi" şeklinde konuştu.

Niğde Belediye Başkanımız başta olmak üzere tüm belediye personeline teşekkür ediyorum

Türkan Dağdelen; "Belediye Başkanımız sabah erkenden barınağa geldi yetkili arkadaşları topladı barınakta sohbet ettik sonra makamına gelip sohbet ettik. Kendisine oradaki sıkıntıları anlattım. Son derece ılımlı son derece güler yüzlü bir şekilde sorunları bana yazılı olarak ver bir yol haritası çizelim, ben gerekenlerin tamamını yerine getireceğim dedi. Niğde bakım evi çok güzel olacak bunu bizden haber bekleyen benim ağzımdan çıkacak bir kelimeye bakan yüzlerce binlerce milyonlarca hayvan severlere, hayvan hakları savunucularına söz veriyorum. Şimdi diyecekler ki; "Belediye başkanları evet tamam yaparız der sizi bu kapıdan çıkartır, her şey eski hamam eski tas kalır' hayır Niğde'de bu olmayacak. Bunları zaten önümüzdeki günlerde göreceğiz. Belediye Başkanımıza çok acil olan taleplerimizi dile getirdim. Diğerlerini de yavaş yavaş yapacağız. yetkili müdürleri Ortaca HAYDOS bakım evine davet ettim. HAYDOS bakım evinde günlük rutin hayat nasıl oluyor, hayvan nasıl yakalanıyor. Gelen hayvan hangi padoka konuluyor, temizlik, beslenme nasıl ve hangi saatte yapılıyor, yaralılar nasıl tedavi oluyor işlemleri kendileri görmek istiyor. Niğde Belediye Başkanımız başta olmak üzere tüm belediye personeline teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan beyi çok sevdik güler yüzle karşıladı bizi misafirperverlik nedir gösterdi. Güler yüzü için teşekkür ediyorum. Bize bütün kapılarını sonuna kadar açtı. İmkanlarını elimize sundu" dedi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayvan Barınağını Herkes Ziyaret Edebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement