Hayvan Hakları Eyleminde Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Hayvan Hakları Eyleminde Gerginlik

Hayvan Hakları Eyleminde Gerginlik

Hayvanseverler sosyal medyada büyük tepkiye neden olan "kediye işkence" görüntülerine tepki göstermek için Galatasaray'da eylem yaptı.

16.02.2014 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayvanseverler sosyal medyada büyük tepkiye neden olan "kediye işkence" görüntülerine tepki göstermek için Galatasaray'da eylem yaptı. Eylemde gözyaşlarına hakim olamayan eylemciler, başka bir protesto gösterisi için Galatasaray'a gelin bir grupla tartıştı. Yaşanan gerginlik büyümeden önlendi.

Taksim- Galatasaray Meydanı'nda aralarında CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, oyuncu Tuna Arman ve Sevda Demirel'in de bulunduğu çok sayıda hayvan sever vatandaş, geçtiğimiz günlerde bir genç tarafından öldürülüp görüntüsünü sosyal medyada koyulan kedi vahşeti üzerine eylem yaptı. Ellerinde kedi ve köpekleriyle eyleme katılan vatandaşlar, hayvan hakları için toplanan imza kampanyasına katıldı. Düdük çalarak, alkış tutan eylemciler, kedi vahşetini yapan şahsın tutuklanması için slogan attı. Bazı vatandaşlar ise verdikleri desteği yüzlerine boyayla hayvan şekilleri çizerek gösterdi. Eylem sırasında duygulu anlar yaşayan bazı vatandaşlar gözyaşlarını yutamadı.

Eyleme elinde darp raporları ile gelen, tacize uğradığını ve köpeklerinin öldürüldüğünü iddiasında bulunan bir kadın ağlayarak, "Cani, ruh hastası taciz etti beni. Köpeğim beni savunduğu için iki köpeğimden birini öldürdü, biri de ağır yaralı" dedi.

Bu eylemlerden dolayı insanların daha duyarlı olduğunu belirten CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, "5196 sayılı yasanın düzenlenerek hayvanlara karşı işlenen suçların kabahatlerden ceza kapsamına alınması. Benim meclise verdiğim ilk kanun teklifi budur. Bekletilen yasa Çarşamba günü komisyona girecek. Ağırlıklı olarak o istemediğimiz maddeler temizlenmiş şekilde olacak. Asla bu konuda geri atmayacağız. İşkence ve bu şekilde ölüme sebebiyet verilmesinin cezası mutlaka ölüm yakası olacak. Unutmayalım ki pek çok seri katil ilk cinayetine hayvanlardan başlıyor" diye konuştu.

Tacize uğradığını iddia eden bir kadın ise ağlayarak köpeklerinin kendisini savunmaya çalıştı.

Hayvan hakları destekçilerinin arasında bulunan oyuncu Sevda Demirel, bu olayın 300 lirayla kapanacak bir olay olmadığını belirterek, "Devlet bir şey yapmıyorsa halk yapar. Onu halka versinler. Halk onun icabına bakar. 300 lirayla serbest kalmak demek başka sapıkların arka arkaya sırasını beklemesi demektir" dedi.

"Hayvan hakları için değil hayvanların yaşaması için buradayız" diyen oyuncu Tuna Arman ise, "Bir bir öldürüyorlar, bunları yapanlar çocuklarımızla sokakta dolaşıyorlar. Bunlar canlı, can olduğunu anlatmak istiyoruz. Bu yüzden sokaklardayız. Hep sokaklarda olacağız" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan için Galatasaray Meydanı'nda toplanan bir grup, hayvan hakları için eylem yapanların alanlarına girdi. Hayvan hakları destekçilerinden bir kadının diğer eylemcilere "Bir zahmet 15 dakika gelin oraya destek olun sonra ne yaparsınız yapın" demesiyle diğer grubun da "Biz orada basın açıklaması yaparken siz orada şak şak alkışlıyordunuz" demesiyle iki grup arasında gerginlik yaşandı. Bir süre sözlü tartışma yaşanırken iki grubun da slogan atmaya başlamasıyla fiili tartışma yaşandı. Uzun süre yaşanan gerginlik, diğer eylemcilerin ve çevredeki vatandaşların müdahalesi ile son buldu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hayvan Hakları Eyleminde Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement