Karıncalar İçin Bahçesine Dokunmuyor - Son Dakika
Güncel

Karıncalar İçin Bahçesine Dokunmuyor

Aydın'ın Germencik ilçesinde hayırseverliği ile tanınan 84 yaşındaki Celal Gürgen, karınca yuvalarını bozmamak için bahçesine dokunmuyor.

02.05.2015 13:16  Güncelleme: 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Germencik ilçesinde Celal Gürgen (84), çevresinde hem hayırseverliği hem de hayvan sevgisiyle tanınıyor. Arsasına yaptırdığı öğrenci yurdunu bağışlayan Gürgen, emekli maaşının bir bölümünü evinin bahçesindeki küçük barınaklarda baktığı sahipsiz hayvanlara harcıyor.

20 YILDIR SAHİPSİZ HAYVANLARA BAKIYOR

Uzun yıllar Almanya'da çalışan, emekli olduktan sonra memleketi Germencik'e yerleşen Gürgen, 20 yıldır evinin bahçesine yaptığı küçük barınaklarda sahipsiz hayvanlara bakıyor. Hayvanların da can taşıdığını, onları korumanın insanlık gereği olduğunu belirten Gürgen, emekli maaşının bir bölümünü ailesine ayırdığını, kalanıyla da sokak hayvanları için yiyecek aldığını ifade etti.

Gürgen, "Çevremdeki başıboş hayvanlara el uzatıyorum. Bu sevgi anlatılmaz. Hayvanlar benim her şeyim. Üç çocuğumu da bu sevgiyle büyüttüm" dedi.

"EVİMİN BAHÇESİNİ KARINCA YUVALARINI BOZMAMAK İÇİN ELLEMİYORUM"

Hayvanlara duyduğu sevginin, sadece kedi ve köpeklerle sınırlı olmadığını, tüm canlılara karşı sevgi beslediğini ve yaşamaları için ne gerekiyorsa yapmaya çalıştığını dile getiren Gürgen, tarıma elverişli olmasına rağmen karınca yuvalarının bozulmaması için bahçesini ekmediğini söyledi. Gürgen, "Doğada yalnız yaşamıyoruz. Tüm canlıların doğada hakkı var. Evimin bahçesini karınca yuvalarını bozmamak için hiç ellemiyorum. Doğal olanı neyse o şekilde bırakıyorum, korumaya çalışıyorum." ifadesini kullandı.

"ARSASINA ÖĞRENCİ YURDU YAPTIRIP BAĞIŞLADI"

Hayvanlara eziyet edenlere tepki gösteren Gürgen, hayvan sevgisi olmayanlardan uzak durduğunu kaydetti. Birkaç yıl önce arsasına yaptırdığı 4 katlı öğrenci yurdunu bağışlayan Gürgen, miras kalan 5 bin 356 metrekarelik bir başka arsayı da okul ve barınak yapımı için Hazine'ye bağışladığını söyledi.

Karıncalar İçin Bahçesine Dokunmuyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karıncalar İçin Bahçesine Dokunmuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement