Hayvanat Bahçesinde "Hayvanları Koruma Günü" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Hayvanat Bahçesinde "Hayvanları Koruma Günü" Etkinliği

Hayvanat Bahçesinde "Hayvanları Koruma Günü" Etkinliği

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'na giden öğrenciler, Sibirya kaplanı ile halat çekme yarışı yaptı, zürafaları yaprakla besledi.

01.10.2014 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte konuşan hayvanat bahçesi genel müdürü Yücel Yılmaz, bazı şeylerin kıymetinin daha iyi anlaşılması için günler belirlendiğini söyledi.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nü daha erken kutladıklarını belirten Yılmaz, "365 gün hayvanların ve çevrenin korunması gerekiyor. Dünyayı onlarla paylaşıyoruz. Onları koruduğumuzu sürece korunuyoruz" ifadesini kullandı.

Hayvanların bir döngü içerisinde yaşadığını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Döngü bozulduğu zaman başka problemler çıkıyor. Hayvanat bahçesi de hayvanları korumak için kurulan kurumlar. Hayvanat bahçelerine karşı olan insanlar var. Günümüzde gerekli olduğu için hayvanat bahçeleri var. Çünkü hayvanları doğalarında rahat bırakmıyoruz. Alanlarını yok ediyoruz. Korumamız için de bu tür kurumları, bu tür yerleri yapmamız gerekiyor. Yoksa nesilleri tüketeceğiz ve dünya kötü bir duruma gidecek."

Orman ve Su İşleri Kocaeli Şube Müdürü Kerim Gençoğlu da yeryüzünde sadece insanların yaşamadığını vurgulayarak, insanların da canlı türleri arasında yer aldığını dile getirdi.

Tüm canlı türlerinin var oluş biçimleriyle birbirlerini tamamladığını bildiren Gençoğlu, canlıların bir döngü içerisinde karşılıklı etkileşerek yaşamlarını anlamlı kıldığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından çevredeki okullardan gelen yaklaşık 200 öğrenci, kızıl pandaların yazlık bahçelere çıkarılmasını ve direk üzerine yerleştirilen yiyeceklerin ayılar tarafından alınmasını izledi.

Daha sonra barınağın dışarısına uzatılan bir halat sayesinde Sibirya kaplanı ile halat çekme yarışı yapan öğrenciler, ayrıca zürafaları yaprakla besledi. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hayvanat Bahçesinde 'Hayvanları Koruma Günü' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement