Hayvancıların Başı Hırsızlarla Dertte - Son Dakika
Yerel

Hayvancıların Başı Hırsızlarla Dertte

Hayvancıların Başı Hırsızlarla Dertte

Batmanın Kozluk ilçesinde son zamanlarda hayvan hırsızlıkların artış gözleniyor.

26.10.2016 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kozluklu hayvancıların başı hırsızlarla dertte

Batmana bağlı Kozluk ilçesinde son zamanlarda hayvan hırsızlıklarında artış yaşanıyor.

Onlarca hayvanın bir hafta içinde çalınması, hayvan sahiplerini tedirgin etti. Yetkililerden yardım isteyen köylüler, hayvan barınakları ve ahırlarda nöbet tutmaya başladılar.

Kozluk ilçesi sakinlerinden Memduh Çelik, "yaşanan onca hırsızlık vakasına rağmen aydınlatılan bir olayın olmaması ve hırsızlıkların her geçen gün daha da artması bizleri tedirgin ediyor. Gece gündüz hayvanlarımızı gözetliyoruz. Mahalle ve köylere giren her türlü yabancı plakadan korkar olduk. Hemen hemen her hafta inek hırsızlığı ile ilgili şikâyetler duyuyoruz. Birçok vatandaşımızın tek geçim kaynağı olan hayvancılık sektörü ne yazık ki bu hırsızlık olayları nedeniyle bitme noktasına geldi. Eskiden hayvanlarımızın bakımı ile ilgileniyorduk, şimdi ise tek derdimiz, hayvanın çalınmasını önlemek" diye konuştu.

ÇALINAN İNEKLER AİLELERİN GEÇİM KAYNAĞI

Hayvan hırsızlıklarından nasibini alan bir diğer besici Hasan Doyar ise tepkisini dile getirirken, yetkilileri duyarsızlıkla itham etti.

Doyar, "Geçtiğimiz hafta bahçemin içine giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, bahçede bağlı bulunan ve değeri 8 Bin TL olan büyükbaş besi hayvanımı çaldı. Aramadık, sormadık yer bırakmadık" dedi. Kozlukajans

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Hayvancıların Başı Hırsızlarla Dertte - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement