Hayvancılığın Soykütüğü Çıkarıldı - Son Dakika
Yerel

Hayvancılığın Soykütüğü Çıkarıldı

Hayvancılığın Soykütüğü Çıkarıldı

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 2 nolu toplantı salonunda, 2014 Yılı Soykütüğü ve Önsoykütüğü Sistemi uygulamaları ile 2013 Yılı Suni Tohumlama Performanslarının değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi.

30.05.2014 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 2 nolu toplantı salonunda, 2014 Yılı Soykütüğü ve Önsoykütüğü Sistemi uygulamaları ile 2013 Yılı Suni Tohumlama Performanslarının değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi'nin başkanlık ettiği toplantıya; Müdür Yardımcısı Hüseyin Atik, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su ürünleri Şube Müdürü Mustafa Çelik, İlçe Müdürleri, Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı H. Ahmet Kırlıoğlu, Manisa Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Genel Sekreteri Merter Yıldız, Saruhanlı, Şehzadeler, Turgutlu ve Yunusemre ilçelerinde faaliyet gösteren suni tohumlama izni bulunan Serbest Veteriner Hekimleri, İşletme Veteriner Hekimleri, E-Islah Sistemi kullanıcıları ve Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği saha ve büro çalışanları katıldı.

Toplantıda 2013 yılı uygulamaları ve sonuçları ile bu faaliyetlerin Anaç sığır ve suni tohumlamadan doğan buzağı desteklemelerine katkısı değerlendirilirken, 2014 yılında sığır küpelemelerinin verimliliğinin nasıl arttırılabileceği, yetiştiricilerin daha örgütlü hale nasıl getirilebileceği, bu konuda yapılabilecek eğitim ve yayım çalışmaları, GENTÜRK spermalarının kullanımının yaygınlaştırılması konuları tartışılarak izlenecek yol haritası belirlendi.

Toplantıda, İl Müdürlüğü olarak her konuda azami yardımın yapılacağına vurgu yapan Hasan Çebi, "Aksaklıkların tespiti ile çözüm yollarının Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Veteriner Hekimleri Odası ve İl Müdürlüğümüz ortaklığında belirlenmesini arzu etmekteyiz. Suni tohumlama faaliyeti ülkemiz sığır yetiştiriciliğine, sığır ırklarının üstün verimli ırklarla ıslah edilmesi yoluyla katkı sağlamaktadır. Yetiştiricilerimizin suni tohumlama faaliyetlerinin bir ürünü olarak, anaç sığır ve suni tohumlamadan doğan buzağı desteğinden azami ölçüde yararlandırılmaları sağlanmalıdır. Bu husus da tüm sektör temsilcilerinin üstüne düşen görevi ve sorumluluğu fazlasıyla yapması gerekmektedir" dedi.

Toplantının 4 Haziran'da Salihli ve 5 Haziran'da da Akhisar ilçelerinde tekrarlanacağı öğrenildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayvancılığın Soykütüğü Çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement