Hayvancılık Sektörü Aydın Ticaret Borsası'nda Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Hayvancılık Sektörü Aydın Ticaret Borsası'nda Bir Araya Geldi

Hayvancılık Sektörü Aydın Ticaret Borsası\'nda Bir Araya Geldi

Aydın Ticaret Borsası; hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üyeler, kooperatifler, ilgili kurum müdürleri ve temsilcileriyle üretici birlikleri başkanlarını bir araya getirerek sektörün sorunlarını masaya yatırdı.

08.04.2014 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Ticaret Borsası; hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üyeler, kooperatifler, ilgili kurum müdürleri ve temsilcileriyle üretici birlikleri başkanlarını bir araya getirerek sektörün sorunlarını masaya yatırdı.

Toplantıya, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkan Yrd. Cihan Can, Aydın İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdür Vekili Hasan Ünal, Efeler İlçe Tarım Hayvancılık Müdürü Ahmet Ökdem, Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen, Aydın İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Servet Başkaya, Çine İlçesi Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı ve Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok ve sektörde söz sahibi işletme sahipleri ve kooperatif başkanları katıldı.

Toplantıda üretimin yüzde 90'nın küçük üreticiler tarafından gerçekleştiği hayvancılık sektöründe,küçük üreticilerin korunmamasının onları sektörün dışına iteceğinden, öncelikli olarak küçük üreticilerin korunması gerektiği üzerinde duruldu. 2010 yılında başlayan canlı hayvan ithalatının sektörü olumsuz etkilediği ve piyasayı bozduğu için ithalatın kaldırılması için gerekli lobi faaliyetlerinin tüm kurumlar tarafından yapılması gerektiği fikir birliğine varılan konuların başında yer aldı.

Süt toplama sektöründe bakıcı sorunu, yem maliyetleri, mazot girdi fiyatları, küçük üreticilerin işi bırakması gibi sorunların olduğu ve üreticiyi ayakta tutmak gerektiği konuşuldu. Köylere koyulan süt toplama tanklarının elektrik problemleri nedeniyle çalışmamasının ve TEDAŞ, AYDEM gibi kurumlar ile irtibata geçilerek çözüme kavuşturulması gerektiği rapor edildi.

Toplantıda AVM yasasının tüm üreticiler için büyük sorun olduğunun biran önce yasalaşması için gerekli girişimlerin başlatılması gerektiği konuşuldu. Yaklaşık iki saat süren toplantıda sektörle ilgili pek çok sorun kayıt altına alınırken, Aydın Ticaret Borsası tarafından toplantı raporu oluşturulması ve tüm katılımcı kurumların üst mercilerine gerekli raporu sunmaları karara bağlandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayvancılık Sektörü Aydın Ticaret Borsası'nda Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement