Hayvancılıkta Sorunlar Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Hayvancılıkta Sorunlar Masaya Yatırıldı

Hayvancılıkta Sorunlar Masaya Yatırıldı

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya İli Kırmızı Et Üreticiler Birliği tarafından düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

05.10.2016 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya İli Kırmızı Et Üreticiler Birliği tarafından düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Toplantıda, hayvancılık sektörünün sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Malatya İli Kırmızı Et Üreticiler Birliği toplantı salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısına, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın yanı sıra AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, Birlik Başkanı Mehmet Taneli, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Battalgazi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başar, Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, Malatya Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı Ramazan Kırma, İsmetiye Mahalle Muhtarı Turan Kılavuz, birlik ve dernek üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Malatya İli Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanı Mehmet Taneli, hayvancılığın sorunlarına dikkat çekerek, Malatya'da hayvancılığın neredeyse sona gelmiş durumda olduğunun altını çizdi. Malatya'da ciddi anlamda hayvancılığın olmadığını söyleyen Taneli, "Biz diğer illere gittiğimizde öyle hayvancılık faaliyetleri var ki, sadece Konya Birliği'nin bir yıl içerisinde 120 bin tane yerli hayvan girişi yaptığını gördük. Biz Malatya'da 2 bin 500 tane hayvan girişi sağladık. Bu nedenle Hayvancılık Malatya'da yok denecek kadar az" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, gerçekleştirilen istişare toplantısının Malatya'nın tarım ve hayvancılığına bir çözüm bulması noktasında oldukça önemli olduğunu dile getirerek "Bizler AK Parti belediyeciliği anlayışımızın en temel olmazsa olmazlarından bir tanesi de katılımcı belediyecilik anlayışıdır. Katılımcı belediyecilik anlayışının temelinde ise o şehirde, o beldede, o ilçede yaşayan insanların oluşturmuş oldukları birlikler, sendikalar, dernekler, meslek örgütleri ile istişare vardır" ifadelerine yer verdi.

Düzenlenen bu tür toplantıların Malatya'daki tarım ve hayvancılığın daha üst seviyeye çıkarılmasını sağlayacağına inandığını ifade eden Gürkan, "Biz yerel yönetimler olarak bu çalışmaları destekliyoruz. Hem maddi, hem manen üzerimize ne düşerse yapmak durumundayız" diye konuştu.

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu ise, hayvancılık sektörünün gelişmesi için mevcut sorunların çözülmesi gerektiğini ifade ederek, "Malatya ile ilgili, özellikle Battalgazi ile ilgili çok üretim ve ciddi sorunlar var. İnşallah Battalgazi Belediye Başkanımızla birlikte üreticiler için süt toplama merkezi konusunda birlikte çalışmak nasip olur" dedi.

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz'da Kırmızı Et Üreticiler Birliği'nin aktif bir şekilde çalıştığını belirterek, "Bilindiği gibi Türkiye bir tarım ülkesi olduğundan dolayı 80 milyon kendi insanını beslediği gibi bunun yanında dışarıdan gelen 30-40 milyon misafiri de besleyip, ayrıca Avrupa'ya 17 milyar dolarlık bir ihraç yapmaktayız. Bunun devamını sağlamak için biz sahada çalışan çiftçilerin ve birliklerin desteklenmesi gerekmektedir" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayvancılıkta Sorunlar Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement