Hayvanları Koruma Günü - Son Dakika
Yerel

Hayvanları Koruma Günü

Osmaniye Belediyesi Hayvan Barınağı'nda 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

04.10.2015 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye Belediyesi Hayvan Barınağı'nda 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ceyhan Veteriner Fakültesi öğrencileri ile kentteki bazı ilköğretim okulu öğrencileri, "4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü" dolayısıyla, Osmaniye Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Öğrencilere, barınaktaki hayvanlara nasıl bakıldığı ve belediyenin sokak hayvanları hakkındaki çalışmalarını anlatan veteriner hekimi Zeki Kaya, "Belediyemiz sahipsiz hayvanlara burada geçici barınak sağlamakta. Sahipsiz hayvanlar bulundukları ortamdan alınarak burada öncelikle kulak küpesi yapılır, aşılanır eğer parazitleri varsa parazit aşıları yapılır. Daha sonra da hayvanların daha çok üremesini engellemek için kısırlaştırılır ve tekrar alındıkları ortama bırakılır. Önemli olan bir nokta da biz burada hayvanları sahiplendiriyoruz. Hayvan sahibi olmak isteyenler buraya gelerek istedikleri kedi köpeği alarak sahiplenmekteler" diye konuştu.

Öğrenciler, barınaktaki hayvanları gezerek hayvan tür ve çeşitleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Programa, ÇÜ Ceyhan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çelik, 6 öğretim görevlisi ve 40 öğrenci ile ilköğretim öğrencileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayvanları Koruma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement