Hayvanları Telef Olan Köylülere Koyun ve Yem Yardımı - Son Dakika
Yerel

Hayvanları Telef Olan Köylülere Koyun ve Yem Yardımı

Şiddetli kar yağışı ve lodosta ağıllarının çatısı çöküp, hayvanları telef olan köylülere Büyükşehir Belediyesi tarafından 200 koyun ve 50 ton yem dağıtıldı, hasar gören çatıların onarımı için de çalışma başlatıldı.

25.03.2015 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şiddetli kar yağışı ve lodosta ağıllarının çatısı çöküp, hayvanları telef olan köylülere Büyükşehir Belediyesi tarafından 200 koyun ve 50 ton yem dağıtıldı, hasar gören çatıların onarımı için de çalışma başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükorhan, Harmancık, İnegöl, İznik, Karacabey, Keles, Kestel, Nilüfer, Orhaneli, Osmangazi ve Yenişehir ilçelerindeki 24 besiciye 200 koyun ve 50 ton yem dağıtan Büyükşehir Belediyesi, ağılların çöken çatılarının onarımı için gerekli malzeme desteğinin sağlanması için de çalışmalarına devam ediyor.

Belediye Başkanı Recep Altepe, köyden kente göçün önlenmesinin ancak kırsal kalkınmayla sağlanabileceğini belirterek, bu amaçla sorumluluk alanında olmamasına rağmen Keles'e kurdukları süt fabrikası ile çiftçiye verdikleri önemi gösterdiklerini söyledi.

Büyükşehir yasasının ardından doğrudan sorumluluk alanına giren kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Tarım A.Ş gibi birimleri kurup, aktif olarak bu alanda çalışmaya başladıklarını dile getiren Altepe, şunları kaydetti:

"Daha önce de arı kovanı dağıtımı ve erken uyarı sistemlerinin kurulması için çiftçimizin yanında olduğumuzu gösterdik. Ağır geçen kış şartlarında zarar gören çiftçilerimize gereken desteği vereceğimizi söylemiştik. Kısa zamanda tespitlerimizi tamamlayıp, ilk etapta belirlenen 24 çiftçimize koyun ve yem dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Desteklerimiz bunlarla sınırlı kalmayacak. Ürün kalitesinin artırılması, depolanması, ambalajlanması ve marka ürünler olarak pazarlanması noktasında da çalışmalarımız devam ediyor. Bugün 26 dalda Türkiye'ye örnek olan Bursa'nın kırsal kalkınma da örnek olması için gerekli tüm yatırımlarımızı bir bir hayata geçireceğiz."

Ağıl çatısının çökmesiyle hayvanları telef olan ve Büyükşehir Belediyesinden koyun ve yem yardımı alan Orhaneli'nin Karasi köyünden Kaya Ali Tüzen, yardımları nedeniyle Altepe'ye teşekkür etti.

Altepe, konuşmaların ardından temsili olarak çiftçilere koyun ve yem teslimi yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayvanları Telef Olan Köylülere Koyun ve Yem Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement