Hayvanların Korunması İçin Protokol İmzalandı - Son Dakika
Güncel

Hayvanların Korunması İçin Protokol İmzalandı

Hayvanların Korunması İçin Protokol İmzalandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakır Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği arasında sokak hayvanlarının korunması ve ıslahı için protokol imzalandı.

10.07.2015 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakır Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DİHAYKO) arasında "sokak hayvanlarının korunması ve ıslahı" konusunda protokol imzalandı. Protokolle sokakta yaşayan hayvanların korunması ve ıslahı sürecine gönüllü katılımını sağlamak, kamu ile sivil toplum örgütünün birlikte iş üretimini ve insanların doğayla barışık bir yaşam sürdürmesi amaçlanıyor. 8 maddeden oluşan protokol, 3 yıl süreyle geçerli olacak.

Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen imza törenine, Eş Başkanlar Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, DİHAYKO Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Ekmekçiler ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Genel Başkanı Edip Paçal katıldı. "Sokak Hayvanlarının Korunması ve Islahı Protokolü", Eş Başkanlar Gültan Kışanak ile Fırat Anlı ve Sevgi Ekmekçiler arasında imzalandı.

Ekmekçiler: Büyükşehir Belediyesi Türkiye'de örnek gösterilen bir belediye

Eş Başkanlara teşekkür eden DİHAYKO Başkanı Sevgi Emekçiler, belediyelerinden memnun olduklarını ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de örnek gösterilen belediyelerden biri olduğunu söyledi. Hayvan hakları konusunda herkesin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni hep takdir ettiğini vurgulayan Ekmekçiler, "Başka şehirlerdeki belediyelerin davranışlarını görünce biz burada olduğumuz için kendimizi çok şanslı hissediyoruz." dedi.

Eş Başkan Fırat Anlı ise, önceliklerinin kentteki dezavantajlı gruplar olduğunu kaydederek, bundan sonra beraber çalışacaklarını söyledi. HAYTAP Genel Başkanı Edip Paçal da, HAYTAP üyeleri ile Diyarbakır'da bir seminer düzenlemek istediklerini kaydetti. Konuşmalardan sonra HAYTAP Genel Başkanı Paçal, Eş Başkan Kışanak ve Anlı'ya HAYTAP rozetleri taktı.

Protokol Ne İçeriyor

Protokolde, tarafların belediye sınırları içinde mevcut sokak hayvanlarının ıslahı, rehabilitasyonu ve insan-hayvan ilişkilerinin uygarlık ölçütü çerçevesinde, doğaya daha duyarlı, şehir halkının sağlıklı bir ortamda yaşaması ve insanın doğaya karşı olan yükümlülüklerini daha iyi yerine getirmek için birlikte çalışmaya karar verildiği, bu çalışmada DİHAYKO'nın bilgi ve becerisinden faydalanılacağını belirtiliyor. Protokolde, karşılıklı taahhütler, işleyişe katkılar ve ortak yürütülecek çalışmalarda tek tek sıralanarak, 3 yıl içinde ortak yürütülecek çalışmalarda uygulanacak işleyiş ele alınıyor.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Hayvanların Korunması İçin Protokol İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • amedi: Bence insanlarin kopeklerden koruyun tum kopekleri kisirlastirin.aksam disari cikamiyoruz.illa birileri ölecek ondan sonra kollari sivayacaklar 0 0 Yanıtla
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı
    20:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı. Göktaş, programda yaptığı konuşmada, ilçede sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. Ayrıca, Emirdağ'ın ve Afyonkarahisar'ın gelişmesi için destek istedi ve AK Parti belediyeciliğiyle birbirinden güzel projelerin hayata geçirileceğini belirtti.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı
    20:29 Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak programı kapsamında yaptığı ziyaretlerde, doğal gaz arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayraktar, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırmak için yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını ve birkaç hafta içinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv beklentilerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak adına yenilenebilir enerji yatırımlarının önemine vurgu yaptı.

  • Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı
    20:26 Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı

    Banu Parlak, borçlu olduğu bir dosyayla ilgili gittiği Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı. Adliyeyi birbirine kattan Parlak, savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürmüştü.

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.


Advertisement