Hayvanseverlerden Kaybolan Köpekler İçin Eylem - Son Dakika
Güncel

Hayvanseverlerden Kaybolan Köpekler İçin Eylem

Hayvanseverlerden Kaybolan Köpekler İçin Eylem

Denizli'nin Çivril İlçesi'nde, park halindeki bir TIR'ın dorsesinde 50'si havasızlık ve sıcaktan telef olmuş yaklaşık 300 sokak köpeği bulunmasına, Uşaklı hayvanseverlerin tepkisi sürüyor.

06.08.2015 21:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'nin Çivril İlçesi'nde, park halindeki bir TIR'ın dorsesinde 50'si havasızlık ve sıcaktan telef olmuş yaklaşık 300 sokak köpeği bulunmasına, Uşaklı hayvanseverlerin tepkisi sürüyor. Olaya tepki olarak Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu tarafından düzenlenen eyleme Eğitim-Sen Uşak Şubesi'de destek verdi. Dövizlerin açıldığı eylemde bir köpeğin tasmasına asılan 'Arkadaşlarım nerede' yazılı döviz dikkat çekti.

Denizli'nin Çivril İlçesi'nde, park halindeki bir TIR'ın dorsesinde 50'si havasızlık ve sıcaktan telef olmuş yaklaşık 300 sokak köpeğinin bulunması Uşak Belediyesi önünde toplanan grup tarafından protesto edildi. Grup adına basın açıklaması yapan Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu, "Bildiğiniz üzere dün sabaha karşı 04.00 sularında Çivril civarında park halindeki bir kamyonetin kasasında çok sayıda köpek bulundu. Kasa emniyet güçleri tarafından açıldığında ortaya çıkan manzara korkunçtu. Ne yazık ki 50 tanesi ölmüştü. Ölen canlar gömülmek üzere araçtan indirilirken, geri kalan yarı canlı köpeklerin ise aynı araç ve aynı şoförle yola çıkmasına izin verilmişti. Araçta kalan köpekleri bularak hayata döndürebilmek umuduyla bütün gün süren uğraşlarımıza rağmen ne araca ne de şoföre bir daha ulaşılamamıştır" dedi.

Uşak'ta ki hayvan barınağında yaptıkları incelemede, birçok köpeğin eksik olduğunu gördüklerini ifade eden Avcu şunları söyledi: "Hayvan barınağında çalışan personele köpeklere ne olduğunu sorduğumuzda bu olayla ilgileri olmadığını söylemişler. Kaybolan köpeklerle ilgili tatmin edici bir açıklamada bulunamamışlardır. Bu süreçte Allah'ın verdiği cana acımasızca kast eden, bu sıcakta susuz, havasız bir kamyonetin kasasında köpekleri nakletmeye çalışan ve bunun sonucunda 50 tanesini öldüren yüzlercesinin ortadan kaybolmasıyla katliama sebep olanların tespit edilmesini, Uşak Belediyesi'nin de hayvan barınağında kaybolan köpeklerin nerede olduğunu açıklamasını bekliyoruz. Bu ve benzeri suçların bir daha işlenmemesi küçük canlara kıyılmaması için kanunların yeniden düzenlenerek 5199 sayılı kanunun kabahatler kanunundan çıkarılarak ceza kanunu kapsamında değerlendirilmesini istiyoruz." Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hayvanseverlerden Kaybolan Köpekler İçin Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement