Hayvanseverleri Üzmeyen Tespih - Son Dakika
Güncel

Hayvanseverleri Üzmeyen Tespih

Hayvanseverleri Üzmeyen Tespih

Gaziantep’te dede mesleği olan tespihçilik mesleğini devam ettiren Adil Dağ, kendilerine Mısır’dan gelen fil dişi tespihlerin ölmüş fillerin dişlerinden yapıldığını ve devlet kontrolünde yapıldığını belirtti.

05.09.2014 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te dede mesleği olan tespihçilik mesleğini devam ettiren Adil Dağ, kendilerine Mısır'dan gelen fil dişi tespihlerin ölmüş fillerin dişlerinden yapıldığını ve devlet kontrolünde yapıldığını belirtti.

Adil Dağ'ın Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi'nin yaptırmış olduğu Gümrük Hanı'ndaki tespihçi dükkanında bulunan tespihler neredeyse bir servet değerinde. Çok kıymetli taşlardan ve ağaçlardan yapılma tespihlerin fiyatları, dudak uçuklatıyor. Adil Dağ, elinde bulunan bazı değerli tespihlerin birkaç tanesinin yan yana getirildiğinde bir otomobil fiyatına tekabül ettiğini söyledi.

Özellikle fil dişi tespihlerin koleksiyoncular ve antikacılar tarafından büyük ilgi gördüğünü aktaran Dağ, hayvanseverlere seslenerek bu tespihlerin kendilerine Mısır'dan geldiğini, Mısır'da ise bu işin devlet kontrolünde yapıldığını ve ölmüş fillerin dişlerinin işlenerek tespih haline getirildiğini söyledi. Hayvansever olup aynı zamanda tespih tutkusu olan kişilerin de bu tespihleri kullanabilmesinde bir sakınca görmediğini kaydeden Dağ, fil dişi tespihler için hiçbir filin öldürülmediğini hatırlattı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hayvanseverleri Üzmeyen Tespih - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement