Av Turizmi Adı Altında Yaban Hayvanlarının Avlanılması İçin İhale Yayımlandı - Son Dakika
Yaşam

Av Turizmi Adı Altında Yaban Hayvanlarının Avlanılması İçin İhale Yayımlandı

Av Turizmi Adı Altında Yaban Hayvanlarının Avlanılması İçin İhale Yayımlandı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'nin birçok ilinde 'Av Turizmi' adı altında yaban hayvanlarının avlanması için 2015-2016 ihale ilanları yayımlandı.

25.05.2016 10:54  Güncelleme: 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün birçok ilde karaca, kızıl geyik, yaban keçisi, ceylan gibi yaban hayvanlarının avlanması için hazırladığı ve hayvanseverlerce 'katliam ihalesi' olarak adlandırılan ihaleler yayımlanmaya başladı. Avlanma fiyatları yaban domuzu için istenen 75 lira ile Anadolu Yaban Koyunu için istenen 70 bin lira arasında değişiyor.

'KATLİAM İHALESİ' YAYIMLANDI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce 2016-2017 Av Yılı Av Turizmi sezonu ihalelerine başlanıldı. Genel müdürlük bu kapsamda yerli avcılar için özel avlanma izin belgesi başvuru formu, yabancı avcılar için de geçici avcılık başvuru formu hazırlayarak yayımladı. Doğa ve hayvanseverlerin 'katliam ihalesi' olarak adlandırdığı ihalede, 'av turizmi' adı altında Anadolu Yaban Koyunu, yaban keçisi, çengel boynuzlu dağ keçisi, kızıl geyik, melez yaban keçisi, karaca, ceylan, yaban domuzu, tilki ve çakal, avına izin verilen türler olarak yayımlandı.

609 HAYVAN AVLANABİLECEK

Avlanma şartlarına da yer verilen duyuruda, yeni sezonda Türkiye'nin birçok ilindeki doğal yaşam alanlarında yerli ve yabancı avcılara, toplam 609 yaban hayvanı avlattırılacak. Bunların 250'si yaban keçisi, 129'u karaca, 124'ü yaban domuzu, 54'ü kızıl geyik, 20'si çengel boynuzlu yaban keçisi, 10'u hatalı boynuzlu şelek yaban keçisi, 10 melez yaban keçisi, 7'si Anadolu Yaban Koyunu ve 5'i de ceylan.


Av Turizmi Adı Altında Yaban Hayvanlarının Avlanılması İçin İhale Yayımlandı

KOTADA BELİRLENEN KADAR AVLANILACAK

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün Türkiye genelinde 15 bölge müdürlüğü aracılığıyla ihale ilanları hazırlanmaya ve yayımlanmaya başladı. İhalelere girecek yerli ve yabancı avcılar, avlanma izinleriyle çeşitli ücretler karşılığında kotada belirlenenen kadar avlanabilecek.

AVLANMA RAKAMLARI

Genel müdürlüğün internet sitesinde, önümüzdeki sezon için belirlediği tür, kota, av dönemi ve fiyatları da duyuruldu. Av sezonu 1 Ağustos 2016- 31 Mart 2017 tarihleri arası olarak duyurulan yaban keçisinde yerli avcılar için fiyatlar bölgelere göre 2-5 bin TL arasında, yabancı avcılar içinse 3-9 bin TL arasında belirlendi.

Adana'da 25, Adıyaman'da 17, Antalya'da 47, Artvin'de 22, Erzincan'da 14, Erzurum'da 6, Bingöl'de 6, Giresun'da 5, Gümüşhane'de 1, Hatay'da 3, Isparta'da 5, Karaman'da 3, Kayseri'de 6, Konya'da 2, Mersin'de 31, Muğla'da 30, Niğde'de 13, Sivas'ta 4, Tunceli'de 10 olmak üzere toplam 250 yaban keçisi av kotası belirlendi. Bunların 4'ü dişi birey olarak açıklanırken, 147'si yabancı avcılar, 102'si yerli veya yerel avcılara, 1'i de diplomatlar için ayrıldı.

TAMAMI YERLİ-YEREL AVCILARA

Toplam 10 hatalı boynuzlu şelek yaban keçisi kotası belirlendi. Tamamı yerli-yerel avcılara ayrılan hatalı boynuzlu şelek yaban keçisinin avlanma bedeli ise 700-1200 TL arasında. Avlanma için Gümüşhane'de 3, Antalya'da 2 ve Mersin'de 5 kota belirlendi.

10 melez yaban keçisi kotası Adıyaman'da ayrıldı. 7'si yabancı, 3'ü de yerli avcılara ayrılan melez yaban keçisini avlama ücreti de 4 bin TL olarak açıklandı.

Av Turizmi Adı Altında Yaban Hayvanlarının Avlanılması İçin İhale Yayımlandı

AVLANMA FİYATLARI DEĞİŞİYOR

Artvin'de 13, Bingöl'de 2, Erzincan'da 2, Rize'de 3 olmak üzere, toplam 20 çengel boynuzlu dağ keçisi avlanabilecek. Bunların 11'i yabancı, 9'u yerli avcılara ayrılırken, avlanma fiyatları da yerliler için 1500-3 bin TL, yabancılar için 5-7 bin TL arasında değişiyor.
Anadolu Yaban Koyunu kotası ise 7 olarak belirtildi. Bingöl, Ankara ve Karaman'da 1'er kota belirlenen ve tamamı yabancı avcılar için ayrılan Anadolu Yaban Koyununun avlanma fiyatı 70 bin TL. Konya'da ise kotası 4 olarak açıklanan koyunun avlanma fiyatı 60 bin TL.

KIZIL GEYİK KOTALARI

Kızıl geyik içinse Afyonkarahisar'da 5, Ankara'da 4, Bilecik'te 3, Bolu'da 3, Denizli'de 5, Eskişehir'de 10, Karabük'te 1, Kastamonu'da 13, Kahramanmaraş'da 2, Kütahya'da 2, Sinop'ta 3 olmak üzere toplam 51 kızıl geyik kotası açıklandı. Ayrıca Ankara, Kütahya ve Sinop'ta 1'er olmak üzere toplam 3 kazık boynuzlu kızıl geyik kotası belirlendi. Kızıl geyiklerin avlanma kotalarının 23'ü yabancı, 30'u yerli, 1'i de diplomat avcılara ayrıldı. Kızıl geyik av fiyatları da yerliler için 2-8 bin TL, yabancılar için 4 bin 500-10 bin TL arasında bölgelere göre değişiyor.

DİPLOMAT AVCILAR İÇİN AYRILDI

Bu av sezonunda Bartın'da 9, Düzce'de 3, Kastamonu'da 65, Giresun'da 10, Ordu'da 2, Kırklareli'nde 4, Sinop'ta 7, Zonguldak'ta 11, Karabük'te 18 olmak üzere toplam 129 karaca yerli ve yabancı avcılara ihale edilecek. 129 karacanın 50'si yabancı, 78'i yerli, 1'i de diplomat avcılar için ayrıldı. Avlanma fiyatları da 1000 lira ile 2 bin lira arasında değişiyor.

Av Turizmi Adı Altında Yaban Hayvanlarının Avlanılması İçin İhale Yayımlandı


CEYLAN KOTALARI

Şanlıurfa'da ise 4'ü yabancı avcılar, 1'i yerli avcı için toplam 5 ceylan kotası belirlendi. Ceylan av ücreti de 4 bin TL olarak yayımlandı.

TÜM İLLERDE YABAN DOMUZU AVI

Bu av döneminde tüm illerde yaban domuzu avı da yapılabilecek. Yaban domuzu için Bolu'da 70, Düzce'de 10, Karabük'te 8, Kastamonu'da 6, Zonguldak'ta 30 olmak üzere toplam 124 kota belirlendi. 94'ü yabancı, 30'u yerli avcılara ayrıldı. Yaban domuzu avlanma fiyatları da yabancı avcılara 200 TL, yerli avcılara 75 TL olarak açıklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Av Turizmi Adı Altında Yaban Hayvanlarının Avlanılması İçin İhale Yayımlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • etiler: İstanbul göçten ayı doldu esas yabani hayvanlar burada istanbula göç yasağı getirin 21 3 Yanıtla
  • Cambaz: Bu izin adı altındaki katliama imza veren ne kadar badem bıyıklı varsa bu akşam ya tren altında kalsın ya arabası yansın ya da sülalesi ile birlikte yangında gebersin ! 11 7 Yanıtla
  • ...........: KİM Kİ BU HAYVANLARI ÖLDÜRÜRSE ALLAH ONLARIN DA ÇOCUKLARININ YAKINLARININ CANINI ALSIN İNŞALLAH , BU BİR KATLİAMDIR CİNAYETTİR .......... 4 9 Yanıtla
  • olmaz olmaz...: Neden bu hayvanlar para ile katlettiriliyor ki?Benim vilayetimde domuz çok sayısı belli değil.Bütün ekin alanlarını mahvediyorlar.Eğer avlanacaksa sadece domuz avlansın.Böylece faydalı bir iş yapılmış olur.Diğer hayvanlara yazık günah. 7 6 Yanıtla
  • Başkan Ünlü, Uzunyalı'da incelemelerde bulundu
    17:06 Başkan Ünlü, Uzunyalı'da incelemelerde bulundu

    Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Uzunyalı'da oteller ve restoranlar bölgesinde incelemelerde bulundu. Yayaların rahat etmesi için çalışmalar başlattı.

  • Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi
    16:53 Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde, İlçe Müftülüğü tarafından iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi. Müftülük Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı dağıtırken, iki engellinin akülü engelli aracı talebiyle karşılaştıklarını belirtti. Hayırsever vatandaşların bağışlarıyla iki akülü araç temin edildi ve engellilere teslim edildi.

  • Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi
    16:44 Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi

    Bingöl'ün Yedisu ilçesinde ormanlık alanın yakınındaki bahçelikte gezinen 2 bozayı yavrusu cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Yedisu ilçesinin Elmalı köyündeki ormanın yakınındaki bahçelik alanda yanlarında anneleri olmayan 2 bozayı yavrusu görüldü. Bahçede gezinerek etrafta yiyecek aradıkları sanılan bozayı yavruları, bir süre sonra insanları görünce ormanlık alana doğru kaçtı. Sevimli bozayı yavruları, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

  • Define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi
    16:42 Define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi

    Bursa'nın İznik ilçesinde mağarada kaçak define kazısı yaptıkları esnada jeneratörden sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden baba ve oğlu Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde toprağa verildi.

  • Dağ keçileri Palu Kalesi'nde görüldü
    16:35 Dağ keçileri Palu Kalesi'nde görüldü

    Elazığ'ın nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri, Palu ilçesinde bulunan tarihi Palu Kalesi'nde görüntülendi. Kayalık alanı tırmanan keçiler, vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Tavşanlı'da Araba Yangınında Vatandaş Kalp Krizi Geçirdi
    16:35 Tavşanlı'da Araba Yangınında Vatandaş Kalp Krizi Geçirdi

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir vatandaş yanan arabasına müdahale ederken kalp krizi geçirdi. İlçeye bağlı Tunçbilek Beldesi Gürağaç Mahallesinde Osman Çubuk idaresindeki otomobil rampaya doğru seyir halinde iken motor kısmından alev aldı. Çubuk (76) ve eşi yanan otomobilden son anda kendilerini dışarı attı. Osman Çubuk arabasının motor kısmında çıkan yangına kendi çabaları ile müdahale etmeye çalıştığı esnada fenalaşarak kalp krizi geçirdi. Yanan otomobil ihbar üzerine belirtilen yere gelen Tunçbilek Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürüldü. Fenalaşarak yere yığılan Osman Çubuk için çağrılan 112 acil servis ekipleri, Çubuk'un kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini tespit etti. Çubuk'un cenazesi kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

  • Amasya'da seyir halindeki tırda yangın çıktı
    16:34 Amasya'da seyir halindeki tırda yangın çıktı

    Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde seyir halindeyken yangın çıkan tırda hasar oluştu. Tevfik Acar'ın (47) kullandığı I 21 ES yabancı plakalı hurda yüklü tırın motor kısmından Ulubel mevkisinde duman çıkmaya başladı. Aracı güvenlik şeridine çeken sürücü, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Gümüşhacıköy Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangın sonucunda tırda hasar meydana geldi.


Advertisement