Hazine Müsteşarlığı Dünya Bankası ile Kredi Antlaşması İmzaladı - Son Dakika
Ekonomi

Hazine Müsteşarlığı Dünya Bankası ile Kredi Antlaşması İmzaladı

Hazine Müsteşarlığı, Dünya Bankasından Paylaşılan Büyümenin Sürdürülmesi Kalkınma Politikası Kredisi ve Yenilikçi Finansmana Erişim Projesi için kredi sağladı.

22.08.2014 17:49  Güncelleme: 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hazine Müsteşarlığı, Dünya Bankası'ndan 'Paylaşılan Büyümenin Sürdürülmesi Kalkınma Politikası Kredisi' ve 'Yenilikçi Finansmana Erişim Projesi' için ayrı ayrı kredi sağlandığını duyurdu.

Hazine Müsteşarlığı, Dünya Bankası'ndan 'Paylaşılan Büyümenin Sürdürülmesi Kalkınma Politikası Kredisi' ve 'Yenilikçi Finansmana Erişim Projesi' için ayrı ayrı kredi sağlandığını resmi internet sitesinden duyurdu. 'Paylaşılan Büyümenin Sürdürülmesi Kalkınma Politikası Kredisi' adı altında alınan kredinin 367,4 milyon euro olarak belirtildi. Kredinin, iş ortamının iyileştirilmesi ve şeffaflığın artırılması, işgücüne katılımın hızlandırılması ve finansmana erişimin genişletilmesi ile altyapıya ilişkin reformların derinleştirilmesine yönelik çalışmaların desteklenmesi için kullanılacağı duyuruldu. Kredi, toplam vadesi 15,5 yıl, geri ödemesiz dönemi 8,5 yıldır olduğu belirtildi.

Ayrıca Hazine Geri Ödeme Garantisi altında Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş tarafından "Yenilikçi Finansmana Erişim Projesi" için de 250 milyon dolar kredi alınacağı açıklandı. Söz konusu kredi, katılım bankaları ve faktöring şirketleri aracılığı ile KOBİ ve ihracatçı firmaların yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kullandırılacağı belirtildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Hazine Müsteşarlığı Dünya Bankası ile Kredi Antlaşması İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement