Hazır Odun Pahalı Olunca Fırıncılar Eski Yönteme Döndü - Son Dakika
Yerel

Hazır Odun Pahalı Olunca Fırıncılar Eski Yönteme Döndü

Hazır Odun Pahalı Olunca Fırıncılar Eski Yönteme Döndü

Hazır odun fiyatlarının yüksek olmasından dolayı Batmandaki fırıncılar daha ucuz olan odunlara yönelince her gün saatlerde odun kırmak zorunda kalıyorlar.

30.05.2016 08:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekmeğini odundan çıkarıyor!

Babasının yanında fırıncı kalfası olarak çalışan 17 yaşındaki Ferhat Ulaş, eski odun kırma yöntemi balta ile odun kırıp ekmeğini kazanıyor.

Batman merkez Çamlıca mahallesi Ekmek Fırını sahibi Ferhan Ulaş, özellikle son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntının ardından fırın için hazır odunlar almak yerine maliyeti düşük büyük kalasları alıp kendilerinin kırdıklarını belirtti.

Ulaş, "Yakmak için hazır satılan odunun 1 tonu şu an 450 TL civarında, biz parçalanmamış halde olan odunları 350 TL'ye alıp kendimiz parçalıyoruz. Bu bizim için maliyeti düşürüyor, oğlum Ferhat'ta bu yöntemle ekmek satan bir fırıncının, odun kırarak evine ekmek götürmenin ne zahmetli bir iş olduğunu öğreniyor" dedi. Bir balyoz ve bir burç yardımıyla odunları fırın için hazırlayan Ferhat Ulaş, "Çocukluğumdan beri işyerinde babama yardımcı oluyorum. Gün geçtikçe zorlaşan hayatları şartları nedeniyle bizde maliyeti düşürmek için farklı yolları arıyoruz. Yaptığım iş tamamen insan gücüne bağlı çok zor bir iş. Ama ben alın terimle babama ve aileme fayda sağlayabildiğim için mutluyum" açıklamasına bulundu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Hazır Odun Pahalı Olunca Fırıncılar Eski Yönteme Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement