HBB Samandağ Vahşi Depolama Sahasına Da Müdahale Etti - Son Dakika
Güncel

HBB Samandağ Vahşi Depolama Sahasına Da Müdahale Etti

Hatay'ın Büyükşehir Belediyesi statüsüne kavuşmasından sonra başkan Lütfü Savaş'ın çevre ve doğa konusundaki hassasiyeti sonucu rehabilite ediliyor.

15.12.2015 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Temiz ve sağlıklı çevre için çalışmalarına ara vermeden devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Hatay genelinde ilçe belediyelerinin geçmiş yıllarda kullandığı vahşi depolama yöntemi ile çöp biriktirdiği, tamamen insan sağlığını tehdit eden ve çevre kirliliği açısından büyük potansiyel taşıyan vahşi depolama alanlarına birer birer müdahale ediyor.

Gelişi güzel açık bir alana bırakılan çöplerin dağılması ve zaman içerisinde üzerine yağmur yağması ile oluşan çöp sızıntı sularının yer altı sularına karışması ile çevreye verilebilecek en büyük zararlardan biri olan vahşi depolama sahaları, Hatay'ın Büyükşehir Belediyesi statüsüne kavuşmasından sonra başkan Lütfü Savaş'ın çevre ve doğa konusundaki hassasiyeti sonucu rehabilite ediliyor.

Bu çalışmalar içerisinde Yayladağı ilçesindeki sahadan sonra Samandağ ilçesi Vakıflı Mahallesi'nde bulunan ve çevreye verdiği zarar nedeniyle müdahale edilmeyi bekleyen vahşi depolama sahasın da geçtiğimiz aylarda başlanan rehabilitasyon çalışmaları sona erdi. Tamamen yönetmeliğe uygun bir şekilde gerçekleştirilen rehabilitasyon çalışmaları sonrası ilk önce vahşi depolama yapılan alanın üzeri kalın bir toprak tabakası ile kapatıldı. Ardından üstü toprak ile kapatılan alanın etrafına kazılan hendekler beton ile doldurularak çöp sızıntı sularının yer altı sularını kirletmesi engellenmiş oldu.

Son olarak üzeri toprak ile örtülen saha ağaçlandırma çalışması yapılarak park- bahçeye dönüştürülmek üzere Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı'na devredildi. Ağaçlandırma çalışması ile sahanın doğaya vereceği zarar en aza indirilecek, aksine ağaçlandırma çalışması ile doğaya katkı yapılması planlanıyor. Ağaçlandırma çalışması gerçekleştirildikten sonra, deniz manzarasına sahip olan saha halkın dinlenmek için kullanabileceği mesire alanına dönüştürülecek. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolgun konu ile yaptığı açıklamada benzer çalışmaların diğer ilçelerde bulunan vahşi depolama alanlarında da gerçekleştirileceğini bildirdi. Ayrıca Hatay da çevreye zarar verebilecek hiçbir unsur kalmayana kadar disiplinli bir şekilde çalışacaklarını çünkü Hatay halkının temiz ve sağlıklı bir çevreyi hak ettiğini ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel HBB Samandağ Vahşi Depolama Sahasına Da Müdahale Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement