Hbb Ulaşım Çalıştayı Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Hbb Ulaşım Çalıştayı Sona Erdi

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) öncülüğünde ulaşım sorunlarının tespiti ve kolektif biçimde çözülmesi amacıyla düzenlenen Ulaşım Çalıştay'ı sona erdi.

27.02.2015 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üç gün süren program hakkında genel bir değerlendirme yapan HBB Ulaşım Dairesi Başkanı M. İkbal Polat, yapılan çalıştayda ulaşım sorunlarının tespiti ve çözüm yollarının bulunmasını amaçladıklarını belirterek, "Çalıştayı iki ana başlıkta hazırladık. Birincisi yolcu taşımacılığı, ikincisi yük taşımacılığı bunların altında da 9 tane komisyon oluşturuldu. Kavşak dizaynları, sinyalizasyonlar, yolların fiziki problemleri, otopark sorunları gibi. Bunların hepsini değerlendirmesini ilçe belediyelerimiz, il kurum müdürlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte yaptık" dedi.

Yapılan çalıştayın amacına ulaştığını ve yapılacak olan Ulaşım Master Planı'na ışık tutacağını belirten Polat, "Ulaşım planımızı hazırlarken eş güdümlü olarak imar ve çevre düzenleme planlarını yürüteceğiz. Bu kapsamda hem ileriye yönelik 20 yıllık 30 yıllık projeksiyonu değerlendireceğiz hem de mevcut acil giderilmesi gereken sıkıntıların çözüm yollarını belirleyip bir an önce pratiğe döküp bu sorunları gidermeyi planlıyoruz" dedi.

Son olarak Daire Başkanı Polat, yapılan çalıştayda destek olan HBB Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'a, Hatay Valisi Ercan Topaca'ya, il kurum müdürlerine, meslek odalarına, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, mahalle muhtarlarına ve akademisyenlere teşekkürlerini sundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hbb Ulaşım Çalıştayı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement