Hdp : 1 Mayıs'ta Taksim'de Olacağız - Son Dakika
Güncel

Hdp : 1 Mayıs'ta Taksim'de Olacağız

Hdp : 1 Mayıs\'ta Taksim\'de Olacağız

Halkların Demokratik Partisi (HDP) bileşenleri, düzenledikleri basın toplantısı ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim Meydanı'nda kutlayacaklarını belirtti.

23.04.2014 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) bileşenleri, düzenledikleri basın toplantısı ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim Meydanı'nda kutlayacaklarını belirtti. HDP İl Eşbaşkanı Şamil Altan, "HDP olarak bu 1 Mayıs'ı bütün bileşenlerimizle, kuvvetlerimizle 1 Mayıs Taksim alanında kutlayacağız, hazırlıklarımız sürüyor" dedi. "Bütün halkımızı, işçileri, emekçileri, devrimcileri, demokratları, Türkiye'de tesis edilmekte olan yeni diktatörlük rejimine karşı birlikte olmaya ve Taksim alanında 1 Mayıs'ı birlikte kutlamaya çağırıyoruz" diyen Altan, "Çünkü Taksim sadece bir meydan değil, anlamı olan, işçi sınıfının 1977'deki katliamını ve devrimcilerin orada öldürülmesinin de bir yıl dönümü olarak bizim için çok anlamlı. Hükümet devrimci sınıfla bir irade savaşı geliştirmektedir. Bu tartışma aslında devrimci güçlerin mi emekçilerin mi iradesi olacak, yoksa bu sömürgeci güçlerin iradesi mi egemen olacak tartışmasını getiriyor. Biz burada safımızı çok net biçimde belirlemişiz. Hükümetin özellikle son seçimlerden sonra geliştirdiği yeni saldırılara karşı bütün kuvvetlerimizle karşı duracağız ve faşizan saldırıları özellikle 1 Mayıs alanında hep birlikte göğüsleyeceğiz" şeklinde konuştu.

BDP İl Eşbaşkanı Arife Çınar da il ilçe örgütleriyle 1 Mayıs'ta Taksim'de olacaklarını belirterek "Halkımızla, kimliğimizle 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olacağız. Adaleti, barışı, eşitsizliği haykırmak için yine çocuk yaşta işçi sayısının artması, taşeronlaştırmanın yaygınlaşması. Katmerli şekilde kadınların sömürülmesini haykırmak için 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız. Buradan tüm halkımızı 1 Mayıs'ta Taksim'e çağırıyoruz" diye konuştu.

Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altan, sendikalarla birlikte Şişli güzergahını kullanarak Taksim Meydanı'na geleceklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp : 1 Mayıs'ta Taksim'de Olacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement