Hdp Adayları Basınla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Politika

Hdp Adayları Basınla Bir Araya Geldi

Hdp Adayları Basınla Bir Araya Geldi

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı milletvekili adayları Leyla Zana ve Berdan Öztürk, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

21.05.2015 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı milletvekili adayları Leyla Zana ve Berdan Öztürk, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

HDP Ağrı İl eş başkanları Sabri Tayfun ve Hanım Yıldırım ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ağrı il eş başkanları Özlem Demir ve Necmettin Efe, Ağrı Belediye Eş Başkan Yardımcısı Halef Keklik'in de katıldığı kahvaltıda basın mensuplarıyla sohbet eden adaylar, Türkiye'de basının tarafsız ve özgür çalışması gerektiğini belirtti.

Burada konuşan HDP Ağrı İl Eş Başkanı Sabri Tayfun, 7 Haziran'da yapılacak olan seçimin tüm ezilen halkların kendilerini ilk defa ifade edebilecek bir seçim olduğunu söyledi. Tayfun, "Bizim varlığımızdan rahatsız olan bir sistem vardır. Bu seçimde herkes elini vicdanına koyması lazım. Biz hep halkımızın içinde olduk ve şimdi de oluyoruz. Biz hiçbir zaman demokrasiden vazgeçmedik vazgeçmeyeceğiz" dedi.

HDP Ağrı Milletvekili Adayı Leyla Zana, Ağrı'nın yüzyıllık bir yalnızlığa bırakılmış bir il olduğunu ve aynı şekilde basın mensuplarının da bu coğrafyanın zorluklarını çektiğini kaydetti. Basının objektif çalışması gerektiğinin altını çizen Zana, "Halklar, HDP şemsiyesi altında kendilerini ifade etmek istediklerinde sistem çok ciddi bir şekilde rahatsız oldu. HDP bir umuttur bu ülke için. Türkiye ve Kürdistan'da bir umut var. Bizde bu umudu büyütmeliyiz. Bu sistem herkese borçludur. Herkesin bu sistemde alacağı var. HDP bu devleti halkların devleti yapacak" dedi. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hdp Adayları Basınla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement