HDP Adayları Esnafı Dinledi - Son Dakika
Güncel

HDP Adayları Esnafı Dinledi

HDP Adayları Esnafı Dinledi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında esnafın sorunlarını dinledi.

20.04.2015 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Urfa adayları Osman Baydemir ve Arap aday Yasin Batan, ekonomi, sağlık ve diğer hizmetler konusunda sorunları olan esnafı dinledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa birinci sıra Adayı Osman Baydemir ve altıncı sıra adayı Yasin Batan spot pazarını ziyaret etti. Esnafın yoğun ilgisi ile karşılaşan HDP'liler, pazar esnafından destek istedi.

Baydemir ve Batan ziyaretleri esnasında sorunlarını anlatmak isteyen esnafı dinledi. Bir esnaf, "Türk, Kürt hepimiz kardeşiz. Biz hepimiz eziliyoruz. Ne hallerin içindeyiz. Rantçı geliyor vuruyor gidiyor. Yazıktır artık yeter" diye konuştu.

Başka bir esnaf ise, Urfa'daki hastanelerin kapasite ve fiziki koşullarına değindi. Esnaf, "Parti önemli değil, bundan yaklaşık 8-9 yıl önce Urfa'da bin 700 yataklı hastane sözü verildi ama yapılmadı. Temeli bile atılmadı. Sadece projede kaldı. Çocuk hastanemiz içler acısı durumda. Yerlerde çocuklar yatıyor. Bin 700 yataklı hastane her yerde yapıldı Urfa'da yapılmadı. Bunu belediye seçimlerinde de bütün gelen arkadaşlara söyledim, sadece İbrahim Ayhan ağabeyimiz mecliste çıktı benim talebimi söyleyebildi. Şimdi sizden istirhamda bulunuyorum, bu konuya değinmeniz" diyerek sorunların çözümü için yardım istedi.

Sorunların takipçisi olacaklarını belirten Osman Baydemir ise, "Mesele Türkiye'nin geleceği meselesidir. Mesele kalıcı barışı sağlayabilecek miyiz, yoksa yine bir 30 yıl daha kayıp mı edeceğiz meselesidir. İnşallah 7 Haziran günü Urfa çeşitlilikte ittifak edecektir ve Türkiye barışının kapısını açacaktır" diye karşılık verdi.

Pazar çıkışı yol üstü kahvesinde oturan gençler ile çay içip sohbet eden Baydemir, "Türkiye'nin renklerini, seslerini, çeşitliliklerini bünyesinde barındıran yek parti HDP'dir. Gerçek manada Türkiye partisi kim diye sorsanız, bana göre HDP'dir" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement