HDP Adayları İlçelere Dağıldı - Son Dakika
Güncel

HDP Adayları İlçelere Dağıldı

HDP Adayları İlçelere Dağıldı

HDP Urfa adayları 7 Haziran milletvekili seçimlerine 19 gün kala çalışmalarına hız verdi.

20.05.2015 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Urfa adaylarından Leyla Güven ve Yağmur Akay Viranşehir'de, Ayşe Doğan Suruç'ta, İbrahim Ayhan Bozova'da, Rasim Çakmak Ceylanpınar'da ve Ziya Çalışkan ise kent merkezinde halkla buluşarak destek istedi.

GÜVEN VE AKAY KADINLARLA BULUŞTU

HDP Milletvekili Adayları Leyla Güven ve Yağmur Akay seçim çalışmaları kapsamında Viranşehir'de kadınlarla bir araya geldi.

Dünkü çalışmalarının startını Viranşehir'deki Hürriyet Mahallesi'nde kadınlarla bir araya gelerek veren HDP adayları, kadınlara ilişkin çalışmalarını anlattılar. HDP'nin kadınların sorunlarının çözümünde de tek adres olduğunu dile getiren Akay, bu nedenle tüm kadınların HDP'yi desteklemesin ötesinde fiili çalışmalarda da yer alması gerektiğini ifade etti.

Daha sonra partisinin kadına yönelik çalışmalarına değinen HDP Urfa Milletvekili Adayı Leyla Güven ise "Kadın yıllardır eve hapsedilmiş ve her türlü haktan mahrum bırakılmıştır. Biz kadınlar bile çocuklarımızı severken erkek çocuklarımızı ön planda tutarız. Kızımıza hep kardeşine kurban olasın deriz. Bu yanlıştır. Biz yıllardır geleceğimiz ile ilgili hiçbir kararı vermedik ve hep arka planda bırakıldık. Üzerimize kuma geldi. Berdelle evlendirildik. Bunların önüne geçmek ve kadınları temsil etmek için desteklerinizi istiyoruz" dedi.

DOĞAN SURUÇ'TAYDI

HDP'nin diğer bir kadın Milletvekili Adayı Ayşe Doğan ise Suruç'ta, Kobani'de yaşamını yitiren YPG ve YPJ'lilerin ailelerini ziyaret etti. Daha sonra yine büyük çoğunluğu 'Barış Anneleri'nden oluşan kadınlarla bir toplantı yapan Doğan, toplumu gerçek anlamda tam demokrasiye evirecek güç olan kadının HDP'ye rengini verdiğini belirterek "Sadece oyumuzu verecek olmamız yetmez. Her kadın HDP'nin Yeni Yaşam projesinin hayata geçirilmesinden de sorumludur" dedi.

ÇALIŞKAN KENT MERKEZİNDEYDİ

HDP Urfa Milletvekili adaylarından Ziya Çalışkan ise Urfa kent merkezinde çalışmalarını daha da hızlandırdı. Devşteşi Mahallesi esnafını ziyaret eden Çalışkan'a yoğun ilgi dikkat çekti. Çalışkan buradaki temaslarının ardından Urfa Hipodromuna geçerek burada bulunan vatandaşlardan HDP için destek istedi.

AYHAN'IN ADRESİ BOZOVA OLDU

HDP Urfa Milletvekili adayı İbrahim Ayhan ise seçim çalışmaları kapsamında Bozova'daki mahalle ve köy muhtarlarıyla yemekli toplantıda bir araya geldi. Yaylak Beldesi girişinde bulunan dinlenme tesislerinde muhtarlarla bir araya gelen İbrahim Ayhan'a HDP Urfa İl Eşbaşkanı Sevda Çelik Özbingöl, BDP İl Eşbaşkanı İsmail Kaplan, HDP, DBP İlçe yöneticileri, Bozova Belediye Eşbaşkanları eşlik etti.

ÇAKMAK YİNE CEYLANPINAR'DA

HDP'nin bir başka Milletvekili Adayı Rasim Çakmak da Ceylanpınar ziyaretini sürdürdü. Arap aşiret ve ailelerin yoğun bir şekilde HDP'ye geçtiği ilçede coşkuyla karşılanan Çakmak, "Biz Kürtler yıllardır Arap kardeşlerimizle yeri geldi kız alıp verdik. Yeri geldi kirve olduk. Yeri geldi ticaret yaptık. Ama kirli politikalar uzunca bir süredir Ceylanpınar'da Arap ve Kürt kesimlerini birbirlerine düşürmeye çalıştılar. Bir nevi kardeşi kardeşe düşürmek istediler. Ama bunu Ceylanpınar'da yapamadılar, yapamayacaklar" dedi. Çakmak çalışmaların köy, aile ve esnaf ziyaretleriyle devam etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel HDP Adayları İlçelere Dağıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement