HDP Anayasa Mahkemesi'ne Gidiyor - Son Dakika
Güncel

HDP Anayasa Mahkemesi'ne Gidiyor

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından HDP ilk değerlendirmesini yapmak için toplandı. HDP'li Ayhan Bilgen, konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını bildirdi.

20.05.2016 17:39  Güncelleme: 08:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dokunulmazlık teklifinin 374 oyla kabul edilmesinin ardından HDP'de hareketli saatler yaşandı. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, konunun grupta değerlendirileceğini belirterek "Hafta sonu da MYK var; orada ele alacağız" dedi.

"ANAYASA MAHKEMESİNE GÖTÜRECEĞİZ"

Bilgen Twitter'dan şu açıklamayı yaptı: "AKP ve MHP ile birlikte hareket eden en az 20 CHP li miletvekili çıktı. Konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürmek için kaç CHP'li var göreceğiz?"

"BİZİM İÇİN MEŞRUİYETİ YOKTUR"

ANF'ye de konuşan Ayhan Bilgen kararın kendileri için meşruiyetinin olmadığını söyledi. Bilgen, "Bizim açımızdan meşruiyeti olmayan bir tablodur. Toplumsal muhalefetin daha güçlü, daha etkili biçimde -Ankara'daki çıplak gerçeği de görerek- bundan sonra iradesini ortaya koyması gerekir. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

"SEFERBERLİK HAVASINDA MÜCADELEYE" ÇAĞIRDI

Bilgen gelişmenin, oylamada ikiye bölünen CHP içinde de bir tartışma yaratacağını vurguladı. Bilgen, şöyle konuştu: "Bu fotoğraf tahammülsüzlüğü gösteriyor. AKP, CHP, MHP için siyaset üzerinden çözüm bulma arayışlarının bir anlam ifade etmediğini gösteriyor. Kendileri için ifade, örgütlenme özgürlüğü ve siyasal yollarla çözümün zorlanmasının bir karşılığı olmadığını gördük. Ama demokratik siyaseti güçlendirecek tek yer parlamento değildir."

HDP Sözcüsü Bilgen, toplumu "seferberlik havasında mücadeleye" çağırdı.

PERVİN BULDAN: DİZ ÇÖKMEDİK SİZE DERT OLSUN

HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan da Twitter hesabından idam sehpasında "Diz çökmedik size dert olsun" diyen Dersim İsyanı önderlerinden Seyit Rıza'nın sözüyle HDP'lilerin toplu fotoğrafını paylaştı.

İDRİS BALUKEN: CHP DARBEYE 'EVET' DEDİ

HDP'li İdris Baluken ise karar sonrası yaptığı açıklamada CHP'nin darbeye evet dediğini ifade etti. Baluken, "Seni Başkan Yaptıracağız" mesajı verdi. Hayırlı olsun..." dedi.




HDP Anayasa Mahkemesi\'ne Gidiyor
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel HDP Anayasa Mahkemesi'ne Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Doğu: Seyit Rıza nın sözünü ben söyliyim Biz sizin yalanlariniza baş edemedik Bu bana dert oldu. Bizde size boyun egmeyecegiz buda size dert olsun. 30 0 Yanıtla
  • Yuksekova li: NE MUTLU HDP LIYIM DIYENE.. MUCADELE YENI BASLIYOR BAKIN GORUN.. BAŞ VEREBILIRIZ AMA ASLA VE ASLA BAŞ EĞILMIYECEK FAŞIZME KARŞIN.. 9 20 Yanıtla
  • oguzhan kocakli: gidin daga çıkın ermeni pislikleri pkk 6 11 Yanıtla
  • FETHİYELİ...: PEKİ NE DİYECEKLER MAHKEMEDE.. HAKİM BEY BİZE DOKUNUYORLAR :)))) 14 2 Yanıtla
  • kürt oglu: Allahtan baska kimseye diz cökmedik Bundan sonrada hic 7 5 Yanıtla
  • Cano: Az adam olsanız Ne güzel kardes kardes yaşayacağız...kürtler bizim canimizdir 8 3 Yanıtla
  • Turkoglu: Sülo saz çalmasını biliyorsun bence zurna çalmayı da öğren. Hapiste işine yarar. 4 2 Yanıtla
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement