HDP Batman Milletvekillerinden Orta Soru Önergesi - Son Dakika
Yerel

HDP Batman Milletvekillerinden Orta Soru Önergesi

HDP Batman Milletvekillerinden Orta Soru Önergesi

HDP Batman Milletvekilleri Ali Atalan, Saadet Becerikli ve Ayşe Acar Başaran hazırladıkları ortak dilekçede meclise araştırma önergesi verdi.

14.08.2015 08:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP'li vekiller'den meclise araştırma önergesi

HDP Batman Milletvekilleri Ali Atalan, Saadet Becerikli ve Ayşe Acar Başaran, Batmanda yaşanan gözaltı ve tutuklamalar için meclise araştırma önergesi verdi.

"Partimiz, çalışanlarımız ve Türkiye'nin demokratik güçlerine yönelik kolluk kuvvetleri tarafından uygulanan şiddetin kaynağının belirlenmesi, Anayasa ihlallerinin araştırılması ve hukuk kurallarına aykırı şekilde yapılan uygulamaların engellenmesi amacıyla bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması elzemdir" diyen 3 vekil, TBMM Başkanlığına verdikleri dilekçede şu ifadeleri kullandılar.

"Kolluk kuvvetlerinin yurttaşlara yönelik saldırgan, hukuk dışı ve düşmanca tavırları basında da genişçe yer bulmuş ve vicdanları yaralamıştır. Birçok kez kolluk kuvvetleri yasal sınırları aşarak darp, yaralama ve hatta ölüme sebebiyet vermiştir. Uygulayanları ve karar alıcıları herhangi bir cezaya tabi tutulmadığından bu şiddet artarak devam etmektedir"

GÖZALTI GEREKÇELERİ ESKİYE DAYANIYOR

HDP Milletvekilleri Ali Atalan, Saadet Becerikli ve Ayşe Acar Başaran, ayrıca, 4-5-6 Ağustos 2015 tarihlerinde Sason ilçesinde jandarma tarafından yapılan ev baskınları sonucu Sason'un Karameşe, Kelhasan, Hevre köylerinden 9 kişinin hukuk kuralları hiçe sayılarak 2012-2013 tarihli telefon dinlemelerinin bahane edilmesiyle gözaltına alındıklarını belirttiler.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP Batman Milletvekillerinden Orta Soru Önergesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement