HDP, Beşiri'li Asker Cinayetini Meclise Taşıdı - Son Dakika
Yerel

HDP, Beşiri'li Asker Cinayetini Meclise Taşıdı

HDP, Beşiri\'li Asker Cinayetini Meclise Taşıdı

HDP Grup Başkanvekili Baluken, 1994 yılında teskeresine bir kaç gün kala Suriye sınırında ölü olarak bulunan Batmanlı er Nihat Özcan cinayetini Başbakan'a sordu.

10.07.2014 16:48  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İDDİALARIN YANITLANMASINI İSTEDİ

26 Ekim 1994 tarihinde teskeresini birkaç gün kala firar ettiği iddia edilen ve Suriye sınırında ölü olarak bulunan Batman nüfusuna kayıtlı er Nihat Özcan'ın, Türk askerleri tarafından vurulduğu ortaya çıkmıştı.

Olayın açığa çıkmasını isteyen HDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sordu.

Baluken gerekçesinde, "1994 yılında Hatay Hassa Gökhan Sınır Karakolu'nda askerlik yapan Batman nüfusuna kayıtlı piyade er Nihat Özcan teskeresine dört gün kala Suriye topraklarında sırtından vurulmuş olarak bulundu. Olay üzerine askeri yetkililerin aileye yapmış olduğu bilgilendirme de Nihat Özcan'ın firar ettiğini ve firar sonrası Suriye topraklarında PKK'lilerce öldürüldüğü ifade edilmiştir. Cenazeyi almak için Hatay'a giden baba Fahrettin Özcan'ın kamuoyuna yansıyan iddialarında, er Nihat Özcan'ın arkadaşlarının 'Nihat'ı tuvalette öldürdüler. Şükrü Teğmen bir kolunu, Osman Çavuş ise diğer kolunu tutmuştu, yüzbaşı da ateş etti' söylediklerini ifade etmiştir" dedi. Baluken, konuyla ilgili Başbakan'dan şu soruların yanıtlanmasını istedi; "Er Nihat Özcan'ın öldürülmesi ile ilgili olarak elinizde bulunan belge ve bilgiler nelerdir? Er Nihat Özcan'a Suriye yetkilileri tarafından otopsi yapılamasına rağmen Türkiye'de neden otopsi yapılmamıştır? Er Nihat Özcan'ın öldürülmesinde adı geçen ilgili askeri personel hakkında herhangi adli ya da idari bir soruşturma yapılmış mıdır? Yapılmışsa bu soruşturmalar hangi aşamadadır, sonuçları nelerdir? Özcan'ın ailesinin olayın aydınlatılması için soruşturmanın hızlandırılmasına yönelik talepleri neden dikkate alınmamaktadır? Başbakanlığınız döneminde ailenin acısını paylaşmak için yapmış olduğunuz bir görüşme olmuş mudur? Zaman aşımı ile yüz yüze olan bu olayın biran önce aydınlatılması için yapılan herhangi bir çalışma var mıdır?"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP, Beşiri'li Asker Cinayetini Meclise Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement