Hdp Binalarındaki Patlama - Son Dakika
Yerel

Hdp Binalarındaki Patlama

Adana ve Mersin'de HDP'ye yönelik düzenlenen saldırı hakkında soruşturma sürüyor.

20.05.2015 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana ve Mersin'de HDP'ye yönelik düzenlenen saldırı hakkında soruşturma sürüyor.

Parti binalarına yönelik saldırı sonrası geniş çaplı soruşturma başlatan güvenlik güçleri eşkali belirlenen saldırganın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu arada Seyhan İlçe Başkanlığındaki patlamada yaralanan Seyhan Eş İlçe Başkan Hüseyin Beyaz ile İbrahim Yakut ve Sabahattin Pişkin'in tedavileri devam ediyor.

Saldırı nedeniyle binada oluşan ağır hasar ise göze çarpıyor. Üç katlı binanın orta katında meydana gelen patlama nedeniyle kattaki tüm pencere çerçeveleri sökülürken, çevredeki binalarda da meydana gelen hasar dikkati çekiyor.

Parti binasında çaycılık yapan Cemil Yağız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamadan bir gün önce parti binasını kendisinin açtığını söyledi.

Öğleden önce erken saatlerde kendisinin yanında partili birkaç kişi varken kapıya bir kişinin çiçekle geldiğini ifade eden Yağız, kendisinin sorusu üzerine bu kişinin çiçeği "Mısır Çarşısı esnaflarının" gönderdiğini söylediğini aktardı.

Yağız, şunları söyledi:

"Çiçeği aldım getirdim Seyhan İlçe Başkanı Hüseyin Beyaz'ın odasındaki televizyon dolabının yanındaki boşluğa koydum. Ertesi gün geldim etrafını da temizledim. Başkanın masasını da temizledim. Onlar da toplantıdaydı. İndiler bu kata. 4-5 kişi çay ocağında sigara, çay içtiler. Ben odaya geldim, Başkan Beyaz telefonla konuşuyordu. Çay verecektim, rahatsız etmedim. Geri doğru mutfağa girdim, aniden patlama oldu."

Yağız, çiçeğin bir gün binada kaldığını, akıllarına kötü bir ihtimal gelmediğini aktardı.

Etrafında süsleme bulunan çiçeğin üzerinde not bulunmadığını, getiren kişinin 1.70-1.75 boyunda olduğunu, yüzü dolgun, üzerinde gömlek ve pantolon bulunduğunu belirten Yağız, "Görsem şu an tanırım" diye konuştu.

Yağız, patlamanın olduğu odada kısa süre sonra toplantı olacağını, patlamanın yaklaşık 10 dakika önce meydana geldiğini belirtti.

Partiye devamlı çiçek gelmediğini anlatan Yağız, soru üzerine patlamaya neden olan çiçeğin Eş Başkan Selahattin Demirtaş'ın Adana mitingi olduğu gün binaya getirildiğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hdp Binalarındaki Patlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement